ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα αποκατασταθεί η εκκλησία στην κατεχόμενα Μελούντα που έγινε μάντρα

«Μεγάλη ντροπή στην πίστη»

Με τίτλο «Μεγάλη ντροπή στην πίστη» η εφημερίδα Κίπρις γράφει ότι η παραμελημένη μικρή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο κατεχόμενο χωριό Μελούντα και λειτουργούσε πριν το 1974, σήμερα αποτελεί – η αυλή της – μάντρα για κοπάδι ζώων.

Η Κίπρις δημοσιεύει σχετική φωτογραφία από κατσίκια που βρίσκονται στην αυλή της εκκλησίας εντός περίφραξης και γράφει ότι αυτή τη θέα, που είναι ντροπιαστική, φωτογραφίζουν πολλοί Ε/κ που επισκέπτονται το χωριό και την περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η εκκλησία είναι 100 χρόνων, χτισμένη σε έναν λόφο όπως και δωμάτια ξεκούρασης δίπλα από αυτή και σήμερα, λόγω του ότι έχει παραμεληθεί δείχνει σημάδια ερήμωσης και κατάρρευσης. Όπως αναφέρεται, η περιοχή ανήκε σε Τ/κ του χωριού, από τον οποίο αγοράστηκε τότε για να χτιστεί η εκκλησία.

Τον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας χρησιμοποιεί σήμερα ως μάντρα ο Χαλίμ Τιουλέρ, ο οποίος δήλωσε στον δημοσιογράφο της Κίπρις ότι νοικιάζει το ευρύτερο χώρο του λόφου όπου βρίσκεται η εκκλησία και έχει μεγάλη και πλούσια χλωρίδα, από το «τμήμα βακουφίων» κάθε χρόνο από το 1995 έως σήμερα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο χωριό Μελούντα δεν ζούσαν Ε/κ και η εν λόγω εκκλησία δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για λειτουργία μετά το 1963. Δίπλα από την μικρή εκκλησία, ο χώρος – όπως υποστήριξε – είναι αχούρι, το οποίο και όταν η εκκλησία λειτουργούσε οι Ε/κ το χρησιμοποιούσαν για τα ζώα τους. Δήλωσε ωστόσο έτοιμος να μεταφέρει το κοπάδι του αλλού εάν οι Ε/κ θέλουν να επαναχρησιμοποιήσουν την εκκλησία για θρησκευτική λειτουργία.

Ο υπεύθυνος του «τμήματος βακουφίων» στην Αμμόχωστο, Τιμουτζίν Γκιομετσλί δήλωσε στην Κίπρις ότι πρόκειται για μια συνολική έκταση 17 στρεμμάτων που νοικιάζεται στον Τιουλέρ και πως η εν λόγω εκκλησία δεν ήταν στην σημερινή κατάσταση πιο παλιά. Θα μεταβούν, είπε, για επιτόπου έλεγχο στην περιοχή και θα παρέμβουν ώστε τα ζώα να φύγουν από την εκκλησία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X