ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΤΕΠΑΚ: Ζητά διαλεύκανση των ατασθαλιών από τον Γ. Ελεγκτή

Προσωποκράτηση των 14 υπόπτων διέταξε χθες το δικαστήριο

Θέλουμε πλήρη διαφάνεια, "να φύγει από πάνω μας αυτή η μαύρη σελίδα", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Πανίκος Φιλίππου, ο οποίος ανέφερε πως το Συμβούλιο έχει αποστείλει, την Παρασκευή, σχετική επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή.

Όπως είπε ο κ.Φιλίππου, στην επιστολή που έχει σταλεί ταχυδρομικώς αλλά και με τηλεομοιότυπο (φαξ), το Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ αναφέρει προς τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, "πως είμαστε ανοικτοί, θετικοί και συνεργάσιμοι, σαν Διοίκηση και σαν Πανεπιστήμιο, για την όποια έρευνα".

"Δεν θέλουμε να μένει τίποτα κρυφό και εμείς σαν νέα διοίκηση, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για να φύγει από πάνω μας αυτή η μαύρη σελίδα και αυτό το βάρος", συμπλήρωσε.

Ο κ.Φιλίππου κλήθηκε επίσης να σχολιάσει μήνυμα που στάλθηκε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς όλα τα ΜΜΕ και στο οποίο επισυνάπτεται εσωτερικό σημείωμα του Πανεπιστημίου, ημερομηνίας 1ης Ιουνίου 2017, με θέμα "Τελικές Αναθέσεις Εργασίας για την ολοκλήρωση του έργου PARAMARE" και αναφέρεται σε πληρωμές ατόμων που τελούν υπό κράτηση για την πολύκροτη υπόθεση.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι επί του συγκεκριμένου, καθώς ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ μεταγενέστερα, ωστόσο τόνισε πως θα πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία και το δικαστήριο να επιτελέσουν το έργο τους "και οτιδήποτε το επιλήψιμο να διερευνηθεί και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη".

Υπενθυμίζεται πως χθες, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο οι 14 ύποπτοι, μεταξύ αυτών και ένας εξωτερικός συνεργάτης και δυο Ανώτεροι Λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου, 31, 60 και 61 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την Παρασκευή, για πιθανή εμπλοκή τους σε τέσσερα από τα 23 συνολικά ερευνητικά προγράμματα που διερευνώνται.

Το δικαστήριο διέταξε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των πρώτων 11 υπόπτων για περίοδο 8 ημερών, πλην των υπόπτων 4,5,8 και 11 για τους οποίους διέταξε την 6ήμερη κράτηση τους. Για τα τρία πρόσωπα που συνελήφθηκαν την Παρασκευή, το δικαστήριο διέταξε την έκδοση διατάγματος κράτησης τους για 8 μέρες.

Κατά την εβδομάδα που πέρασε, οι αστυνομικοί ανακριτές έλαβαν 43 καταθέσεις, λήφθηκαν δείγματα γραφής και υπογραφής και τους υπόπτους και από άλλα πρόσωπα, ενώ μετά από διάταγμα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων των πρώτων 11 υπόπτων ή και στενών συγγενικών τους προσώπων, άρχισε η περισυλλογή δεδομένων από τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα. Μάλιστα, όπως χθες αναφέρθηκε στο δικαστήριο, για σκοπούς αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διατάγματος, ορίστηκε και αποσπάστηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού, λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η Αστυνομία δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νέες συλλήψεις υπόπτων, καθώς νέα στοιχεία και μαρτυρίες προκύπτουν από τη διερεύνηση της πολύπλοκης υπόθεσης, ενώ χθες ο δικηγόρος της 1ης ύποπτης, της 57χρονης πρώην υπεύθυνης Λειτουργού Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, εξέφρασε την ετοιμότητα της να δώσει εκτενή κατάθεση με ονόματα "για πρόσωπα που δεν βρίσκονται σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου".

 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση