ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλος ο Συνεργατισμός - Και εγένετο ΣΕΔΙΠΕΣ

Η επίσημη ανάληψη των εργασιών από την Ελληνική θα γίνει τη Δευτέρα

Και επίσημα τέλος μπαίνει σήμερα στον Συνεργατισμό, με τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) να μετονομάζεται σε Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ).

H έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Συνεργατισμού ενέκρινε έξι ψηφίσματα, που δίνουν τέλος στην ΣΚΤ ως ένα αδειδοτημένο πιστωτικό ίδρυμα, ιδρύοντας ταυτόχρονα τον φορέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ο οποίος θα διαχειρίζεται τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις (ΜΕΧ) και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, που δεν έχουν μεταφερθεί στην Ελληνική Τράπεζα.

Με το πρώτο ψήφισμα δημιουργείται η εταιρεία με την ονομασία Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), η οποία θα είναι θυγατρική κατά 100% της ΣΚΤ. Η ΣΚΤ από στην πλευρά της με άλλο ψήφισμα που εγκρίθηκε μετονομάζεται σε Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ)

Επίσης η Εκτακτη ΓΣ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο μεταφέρονται τα περιουσιακά στοιχεία της ΣΚΤ στην ΚΕΔΙΠΕΣ, ήτοι περιουσιακά στοιχεία €8.3 δισ. και το προσωπικό που παραμένει στην ΣΚΤ. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις ύψους €6,97 δισ., εξυπηρετούμενα δάνεια αξίας €0.5 δισ., όλη την ακίνητη περιουσία της ΣΚΤ ύψους €0.62 δισ. και άλλα ρευστά διαθέσιμα και συμμετοχές σε άλλες εταιρείες ύψους €230 εκατ.

Εγκρίθηκε ακόμη ψήφισμα, το οποίο προνοεί την καταβολή μετοχικού κεφαλαίου €0.5 δισ. στην ΚΕΔΙΠΕΣ, καθώς και ψήφισμα το οποίο διαλαμβάνει την ανάκληση της τραπεζικής άδειας.

Τέλος, υιοθετήθηκε ψήφισμα το οποίο εγκρίνεται η αποχώρηση 1026 εργαζομένων με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου με κόστος €139 εκατομμύρια.

Η επίσημη ανάληψη των εργασιών από την Ελληνική θα γίνει τη Δευτέρα. Με βάση τη συμφωνία μεταφοράς, στην Ελληνική Τράπεζα μεταφέρεται συνολικός προϋπολογισμός €10.3 δισ. περιλαμβανομένων καταθέσεων €9.7 δισ, άλλες υποχρεώσεις €66 εκατ., δάνεια ύψους €4.6 δισ, εκ των οποίων μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις καθαρής λογιστικής αξίας €420 εκατ., κυπριακή κυβερνητικά ομόλογα €4.08 δισ, μετρητά €1,16 δισ και άλλα περιουσιακά στοιχεία ύψους €25 εκατ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X