ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελευταίες πυρκαγιές: Μόνο τυχαίες δεν είναι

Ενισχύεται ο στόλος της Πυροσβεστικής

Σε ρεπορτάζ που επιμελήθηκε η συνάδερφος Άντρια Δημητρίου αναφέρει ότι ενισχύεται ο στόλος της Πυροσβεστικής αρχές της άλλης εβδομάδας, σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα.

Ξεκαθάρισε πως «η Πυροσβεστική δεν διαθέτει απαρχαιώμενα μέσα. Έχουμε οχήματα μιας ηλικία τα οποία όμως συντηρούνται» ενώ παράλληλα επισήμανε πως «ο στόλος που ασχολείται αποκλειστικά με τις αγροτικές πυρκαγιές είναι αρκούντως ικανοποιητικός».

Δήλωσε επίσης πως «την άλλη εβδομάδα παραλαμβάνουμε 10 καινούργια οχήματα που διαθέτουν περισσότερο όγκο νερού, κάτι που θα βοηθήσει για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Σε σχέση με τα μικρά οχήματα που κουβαλούν 400 λίτρα, τα καινούργια θα κουβαλούν 1200 λίτρα και δυο αντλίες. Οπότε είναι και θέμα εκσυγχρονισμού του στόλου. Τα πέντε πρώτα θα παραληφθούν αρχές της εβδομάδας. Τα υπόλοιπα θα παραληφθούν πριν το τέλος του Ιουνίου».

Σε σχέση με τα ελικόπτερα που είναι στην διάθεση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ο κ. Τράγκολας σημείωσε πως «είναι τα δυο εκμισθωμένα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τα οποία είναι αρμόδια η Πυροσβεστική, αλλά εκμισθώνονται από το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι τα δυο αεροπλάνα του τμήματος δασών, δυο της Αστυνομίας που βρίσκονται σε πρώτη ανταπόκριση, 2 της Εθνικής Φρουράς και δυο των βρετανικών βάσεων».

Καθόλου τυχαίες οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών

Σε ερώτηση κατά πόσο θεωρούνται εμπρησμοί οι πυρκαγιές που ξεσπούν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Τράγκολας μας είπε πως «δεν είναι καθόλου τυχαίες» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Πυροσβεστική διερευνά αυτά τα φαινόμενα. «Δεν οδηγηθήκαμε σε κανέναν ύποπτο ο οποίος να μπορεί να συνδεθεί».

Την ίδια στιγμή, κάλεσε τον κόσμο, «ο οποίος μπορεί να δώσει τις οποιεσδήποτε πληροφορίες σε περιπτώσεις που κινείτε το ενδιαφέρον του, να τις αναφέρει στο πλησιέστερο πυροσβεστικό ή αστυνομικό σταθμό. Αυτό θα είναι πάρα πολύ βοηθητικό και τώρα που είναι γρήγορα γιατί θέλουμε να προφτάσουμε».

 

Πηγή: kathimerini.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X