ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα όσα έκαναν οι κομάντο του Ισραήλ στην Κύπρο (pics,vid)

Εικόνες βγαλμένες σαν από ταινία

Συμφωνα με τον ΥΠΑΜ η άσκηση κατέδειξε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών και οπλιτών της Εθνικής Φρουράς.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ, εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα και προσωπικό των Κυπριακών και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάλογη άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Κύπρο τόσο σ’ ότι αφορά τον αριθμό των μέσων, όσο και του προσωπικού, όπως σημειώνεται.

Σε μέσα του Ισραήλ γίνεται εκτενής αναφορά στην άσκηση με δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο. Αξιωματικός από το Ισραήλ δήλωσε, «οι δυνάμεις εκπαιδεύονται σε σύνθετες συνθήκες εδάφους και σε κρύο με βροχερό καιρό ώστε να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε πραγματικό σενάριο . Ο ανώτερος αξιωματικός είπε επίσης ότι η άσκηση ήταν ένα καλό "πρακτικό" τεστ για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο IDF στον επόμενο πόλεμο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X