ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα «νούμερα» των αυτοκινήτων θα αλλάξουν επίπεδο - Σκεφτείτε τι έχουμε να δούμε

Με 115 ευρώ θα την κάνεις την «Αμερικανιά»

Συνήθειες που θυμίζουν Αμερική πρόκειται να υιοθετήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, αφού τα οχήματα τα οποία κυκλοφορούν στους κυπριακούς δρόμους θα μπορούν να έχουν και αυτά προσωπικές πινακίδες, αναλόγως της προτίμησης του οδηγού.

Το κόστος ανάπτυξης και εγκατάστασης του συστήματος προσωπικών αριθμών, καθώς και η συντήρηση - υποστήριξή του για πέντε χρόνια εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 25 χιλ. ευρώ, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, ημερομηνίας 17 Μαρτίου 2017, αναφορικά με τη θέσπιση διαδικασίας δημοπράτησης προσωπικών πινακίδων για χρήση σε εγγεγραμμένο όχημα που κυκλοφορεί στη Δημοκρατία.

Πρόσθετα, τα ποσά που θα καταβάλλονται στον έφορο κατά την υποβολή αίτησης για απόκτηση προσωπικής πινακίδας και κατά την τοποθέτηση της προσωπικής πινακίδας σε όχημα, καθορίστηκαν σε 115 ευρώ και για τις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με την απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής Καθορισμού και Αναθεώρησης Τελών και Δικαιωμάτων.

Οι διαστάσεις των γραμμάτων και αριθμών να είναι οι ίδιες με αυτές των πινακίδων εγγραφής όπως ισχύουν στους υφιστάμενους κανονισμούς.

Ο μέγιστος αριθμός στο συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών στις προσωπικές πινακίδες, συμπεριλαμβανομένου του σημείου στίξης παύλα να είναι 8 και οι αριθμοί να μην παρεμβάλλονται μεταξύ των γραμμάτων.

Οι προσωπικές πινακίδες θα τοποθετούνται μόνο σε εγγεγραμμένα οχήματα που κυκλοφορούν στη Δημοκρατία με εξαίρεση τα λεωφορεία, τα φορτηγά μηχανοκίνητα οχήματα, τα ταξί και τα οχήματα ενοικίασης για τα οποία υπάρχει σύμβαση εκμίσθωσης μικρότερη των έξι μηνών.

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Οδικών Μεταφορών αναφέρει στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου ότι, από το 2010, χρονολογία κατά την οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η δημοπράτηση για αγορά διακριτικών σημείων ταυτότητας ενός συγκεκριμένου οχήματος για την τρέχουσα σειρά γραμμάτων, μέχρι σήμερα το κράτος έχει εισπράξει περίπου 1.2 εκατ. ευρώ, 'άρα η ψήφιση του νομοσχεδίου, αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και του Υπουργείου Μεταφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X