ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα δάκρυα για τον Χριστόφια και ο Άντρος with his people

Μικρά και μεγάλα Ρίχτερ στο ΑΚΕΛ μετά τις δηλώσεις Χριστόφια

Μικρά και μεγάλα Ρίχτερ προκάλεσε στο ίδιο του το κόμμα ο Δημήτρης Χριστόφιας, μετά τις δηλώσεις του στο Σίγμα.

Όπως αναφέρει ο Ονασαγόρας στο politicsblog της «Καθημερινής», δεν είναι μόνο ο Χριστόφιας που προκαλεί ισχυρούς κραδασμούς αλλά και ο ο Άντρος Κυπριανού και οι άνθρωποί του, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα "εκπρόσωπος" της αφανούς εσωκομματικής αντιπολίτευσης: "Όπως πάνε και τον Αναστασιάδη θα ξαναβγάλουν πρόεδρο και το κόμμα θα το μειώσουν και θα το φέρουν στα μέτρα τους"!

Ας πάρουμε όμως τα θέματα με τη σειρά:

Στέλεχος του κόμματος ανέφερε στον Ονασαγόρα, ότι οι πρόσφατες δηλώσεις Χριστόφια μπορεί να προκάλεσαν κάποια δάκρυα συγκίνησης σε παλαιοκομματικούς που είδαν τον πρώην ηγέτη να συγκινείται όταν μιλούσε για το κόμμα του, "αρκετοί νέοι όμως κάγχασαν και καγχάζουν για την αντίληψη, την αισθητική και τον λόγο που προωθεί η φιγούρα Χριστόφια". Όπως υποστήριξε το στέλεχος "από καιρό κάποιοι είπαν πως δεν πρέπει να εμφανίζεται δημόσια, τουλάχιστον τώρα που αρχίζει η προεκλογική γιατί εξακολουθεί να κάνει ζημιά".

«Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν τραγικό: Ακόμα και ο Άντρος Κυπριανού "άδειασε" χθες τον πρώην ηγέτη υποστηρίζοντας (περίπου) πως δεν περίμενε από αυτόν τέτοιες εκφράσεις, όπως τις κατηγορίες που εκτόξευσε για την στήριξη του Άντρου προς τον Αναστασιάδη και το φιάσκο με την ζημιογόνα επιλογή Σπανού. Μάλιστα ο Χριστόφιας χαρακτήρισε και την όλη διαχείριση του ζητήματος Μάικ Σπανός ατυχή αφού, όπως είπε, "ήταν νεοφιλελεύθερος και δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του ΑΚΕΛ".», αναφέρει ο Ονασαγόρας.

Στα ψηλά δώματα του κόμματος συζητήθηκε έντονα η παρέμβαση Χριστόφια. Ακούστηκε μάλιστα και μεγαλοφώνως από μεγαλοστέλεχος η απορία: "Γιατί να βγει και να τα πει, ειδικά τώρα και να ζημιώνει την προσπάθεια για συσπείρωση;"
Ωστόσο, αναφέρει ο Ονασαγόρας, "πριν κοπάσει η φθινοπωρινή μπόρα που έφερε η επανεμφάνιση Χριστόφια προκλήθηκε καταιγίδα από τις δηλώσεις του ίδιου του Άντρου". Όπως του εξήγησαν κάποια στελέχη έχουν την ισχυρή άποψη πως "αν ο Άντρος και οι άνθρωποι γύρω του δεν αντιληφθούν ότι πρέπει να συμπεριφέρονται με σεβασμό προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους, σημαίνει πως έχουμε ήδη χάσει το παιχνίδι".

Επιπλέον, "κάποιοι στο κόμμα διερωτώνται πώς συμβαίνει ενώ είχε και ο ίδιος τον απόρρητο φάκελλο του Αναστασιάδη να εξαπολύει μύδρους ότι έστειλε σε πολίτες έγγραφα τα οποία δεν έχει στείλει στην πολιτική ηγεσία;"

Και υπάρχει και μια τρίτη πτυχή, "Πώς συμβαίνει σε ένα μεγάλο κόμμα που θέλει να φημίζεται για την οργάνωσή του να υπάρχει στα αζήτητα ένας φάκελος που έφθασε με ειδική αποστολή από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Αυτό ξεπερνά και το σκάνδαλο με τη διαρροή των emails με τους "δικούς μας και τους άλλους" που διέρρευσαν πριν από χρόνια και έκαναν ρεζίλι το κόμμα"...

Από τους αντιδρώντες στο ΑΚΕΛ όμως ακούγεται και μια άλλη, πολύ σημαντική, κατηγορία κατά της σημερινής ηγεσίας του κόμματος του λαού. Όπως υποστηρίζει ένας εξ' αυτών: "η επιλογή του υποψηφίου του κόμματος για τις προεδρικές κατάντησε ανέκδοτο, από την πανηγυρική επιλογή Σπανού καταλήξαμε με την ουρά στα σκέλια στον Μαλά που δεν τον θέλαμε και ήταν η τελευταία επιλογή και σε μία νύχτα έγινε η πρώτη. Τον βαφτίσαμε και πρώτη επιλογή και ανεξάρτητο ενώ στο επιτελείο του προτείναμε πρωτοκλασάτα στελέχη... Τέτοια ρεζιλίκια ούτε επί Χριστόφια δεν βιώναμε. Λες και ο Άντρος και οι άνθρωποί του έχουν βαλθεί να εκλέξουν ξανά τον Αναστασιάδη και όχι τον Μαλά"...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X