ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τα απεργιακά μέτρα πλήττουν τις ευάλωτες ομάδες»

Η ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζει την εξαγγελία για Νευρολογική Κλινική

Η ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζει την εξαγγελία του Υπουργού Υγείας για δημιουργία Νευρολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, ότι αυτή την περίοδο «θα ήταν ό,τι το χειρότερο η πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, που κατά κύριο λόγο πλήττουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Στην ανακοίνωση, η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι η δημιουργία της Κλινικής αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας όιτ «η ΠΑΣΥΔΥ και η ΠΑΣΕΣΙ, με αίσθημα ευθύνης, με πλήρη επίγνωση των σημερινών δεδομένων, αλλά και με γνώμονα την προστασία του Κύπριου πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος, αποδέχτηκαν την εν λόγω προσωρινή ρύθμιση, η οποία θα έχει ισχύ μέχρι τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου που θα διέπει τους όρους συνεργασίας των Πανεπιστημίων και των Κρατικών Νοσηλευτηρίων».

Διαβάστε επίσης Προσλήψεις στο Δημόσιο - Όλες οι πληροφορίες για τις εξετάσεις

«Η ΠΑΣΥΚΙ διαφώνησε με τη ρύθμιση αυτή και προειδοποίησε για τη λήψη κλιμακωτών μέτρων. Αναφέρεται περαιτέρω ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ και της ΠΑΣΕΣΙ, έχει διασφαλιστεί τόσο η ανέλιξη των υπηρετούντων στις δομές του δημοσίου, όσο και η στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων με τον απαραίτητο αριθμό Νευρολόγων», σημειώνει.

Η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι, «στα πλαίσια αυτά, το Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε να δρομολογήσει την πλήρωση της θέσης Διευθυντή Νευρολογίας και να συνεχίσει τις προσπάθειες πρόσληψης Νευρολόγων ούτως ώστε να υπάρξει η αναγκαία υποδομή σε ανθρώπινο δυναμικό για δημιουργία αντίστοιχων Κλινικών στα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού και Λάρνακας».

Διαβάστε επίσης Πάφος: Εκκένωση λεωφορείου με 70 μαθητές λόγω φωτιάς

Επίσης, επισημαίνει ότι «με προκλήσεις και αντεγκλήσεις, όχι μόνο δεν επιλύονται προβλήματα, αλλά και δυσχεραίνεται η επίλυσή τους».

«Σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο που, μεταξύ άλλων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατες προκλήσεις στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας με στόχο την εφαρμογή του ΓεΣΥ, θα ήταν ό,τι το χειρότερο η πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, που κατά κύριο λόγο πλήττουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X