ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα που συγκλόνισαν το παγκύπριο (vid)

Δείτε το βίντεο

Εγκλήματα πάθους, ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, μίσους ή παράνοιας, αποτρόπαια, ειδεχθή σόκαραν τις τελευταίες δεκαετίες την κλειστή κοινωνία της Κύπρου. Δεκάδες από αυτά παραμένουν ανεξιχνίαστα, με ανοικτό το φάκελο, ατιμώρητα αφού δεν βρέθηκαν ποτέ δολοφόνοι ή ηθικοί αυτουργοί τους. Πάμε να δούμε κάποιες από τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις που συγκλόνισαν το παγκύπριο σε ένα θέμα που ετοίμασε η συνάδελφος Έλενα Αποστόλου για την Καθημερινή. 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1994
Νεκρή και άγρια κακοποιημένη σεξουαλικά εντοπίστηκε σε ερημική περιοχή στη Λινόπετρα η 18χρονη Στάλω Ιωάννου, συγκλονίζοντας το παγκύπριο με τις λεπτομέρειες του τραγικού θανάτου της. Οι δολοφόνοι της δεν συνελήφθησαν ποτέ… και η δολοφονία της μπήκε στα συρτάρια ως μια από τις πιο φρικιαστικές που διαπράχθηκαν στο νησί.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1995
Φόνος ή δυστύχημα; Ο Μιχάλης Χατζηκώστα άλλως Μίχαλος, 44 ετών από την Αχερίτου φίλος των αδελφών Αεροπόρων, σκοτώνεται σε τροχαίο. Όλοι, τότε, μιλούσαν για ένα καλοστημένο έγκλημα, αφού ένα μήνα πριν είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αυτοκίνητό του. Παραμένει ακόμη ανοικτό το ερώτημα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1995
Ο Ανδρέας Χατζηβασίλης γνωστός ως Κίκας 32 ετών, φίλος της οικογένειας Αεροπόρων εκτελέστηκε με γκανγκστερικό τρόπο. Του έστησαν καρτέρι θανάτου έξω από το νυχτερινό κέντρο « Μόντε Καπούτο» στη Λεμεσό όπου και τον γάζωσαν με αυτόματο όπλο καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητο του. Η συνοδηγός του δεν τραυματίστηκε.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1995
Μαφιόζικη εκτέλεση του 50χρονου Ονησιφόρου Χαραλάμπους άλλως Φορής, από το Κολόσι, έξω από τη λέσχη του στην Πλατεία Ηρώων, στη Λεμεσό. Ο φάκελος της υπόθεσης μπήκε στα ανεξιχνίαστα.

ΙΟΥΛΙΟΣ 1998
Ο Αντρος Αεροπόρος, 34 χρόνων από το Κολόσι δολοφονείται εν ψυχρώ με τη χρήση αυτόματων όπλων, τη στιγμή που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και έφευγε από νυκτερινό κέντρο στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας. Συνοδευόταν από Ρωσίδα καλλιτέχνιδα η οποία και τραυματίστηκε ελαφρά. Για την υπόθεση δεν κατηγορήθηκε, ούτε καταδικάστηκε ποτέ κανένας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2005
Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας παρά την Κόσιη, βρέθηκαν ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας και τραπεζίτης Αλμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρκλού, 52 χρόνων, η σύζυγος του Ζερί, 50 χρόνων, και η κόρη τους Αγιούλ, 16 χρόνων, όλοι με μια σφαίρα στο κεφάλι από όπλο 9mm. Η αδυναμία συνεργασίας της Δημοκρατίας και του ψευδοκράτους εμπόδισαν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
Τα ξημερώματα 23ης Ιουνίου 2012 στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, εκτελούνται με επαγγελματική ακρίβεια και με 14 σφαίρες, τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι φρουροί του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη. Και οι πέντε επέβαιναν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του επιχειρηματία. Για την υπόθεση συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν ο 29χρονος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο 41χρονος Αναστάσιος Τσεχιλίδης οι οποίοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή. Ο ηθικός αυτουργός παραμένει ακόμη ατιμώρητος.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014
Ο φόνος του Γιάννου Καλοψιδιώτη, πατέρα του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη από το Παραλίμνι το 2014 παραμένει μέχρι τώρα ανεξιχνίαστος. Η δολοφονία διαπράχθηκε γύρω στις 9.45μ.μ., όταν ο 77χρονος, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από απόσταση όταν βγήκε από το σπίτι του μετά από γάβγισμα του σκύλου του.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Ανοικτός παραμένει και ο φάκελος της γκανγκστερικής δολοφονίας του 28χρονου Στέφανου Παπαδόπουλου στο Στρόβολο. Σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν στο αμάξι όταν δέχθηκε τη ρουκέτα από το RPG.

ΜΑΙΟΣ 2015
Άφαντοι παραμένουν και οι δράστες της δολοφονίας του 39χρονου Μιχάλη Αναστασίου Σιάλου, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν στις δύο σφαίρες που του έριξαν και τον έκαψαν. Το φλεγόμενο αυτοκίνητο του θύματος και το απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε κοντά στην έξοδο της Ξυλοφάγου.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Καρτέρι θανάτου έστησαν στον 23χρονο Τάσο Γεωργίου γνωστό και ως «Τρέλα» ξημερώματα έξω από πολυκατοικία στην οποία διέμενε φίλος του, οι δολοφόνοι του. Οι δράστες έριξαν 11 σφαίρες στο θύμα τους με τις 9 να βρίσκουν στόχο.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016
Την 1η Μαρτίου έπεσε νεκρός με δύο πυροβολισμούς από στρατιωτικό τυφέκιο ο 40χρονος Γιώργος Γεωργίου «Τσικίτο», ιδιοκτήτης καζίνο, έξω από το σπίτι του στην Πύλα.Η πρώτη σφαίρα τον πέτυχε στην ωμοπλάτη και η δεύτερη στο στήθος.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
Στην επέτειο του πενταπλού φόνου αλλά και της δολοφονίας του πατέρα του πέφτει νεκρός ο Φάνος Καλοψιδιώτη, από τα πυρά δύο κουκουλοφόρων. Δολοφονήθηκαν επίσης ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 χρόνων, η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39 χρόνων, και ο ένας εκ των δύο εκτελεστών, 41χρονος αλβανικής καταγωγής. Ο τελευταίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ΜΜΑΔ που βρισκόταν στην ίδια παρέα και ενώ είχε υποστεί σοβαρά τραύματα κατάφερε να ανασύρει πιστόλι και να σκοτώσει τον ένα δολοφόνο.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
Ο 86χρονος Μιλιτιάδης Κλεάνθους δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον προσφυγικό οικισμό Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσού. Τον εντόπισε η κόρη του σε λίμνη αίματος. Το φονικό όπλο ένα φωτιστικό. Για την υπόθεση αρχικά συνελήφθη νεαρός γείτονας του ο οποίος ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017
Ανεξιχνίαστος παραμένει ο φόνος του 61χρονου επιχειρηματία Άντρου Ροδοθέου στην Γεράσα. Βρέθηκε σε λίμνη αίματος σε απομονωμένη περιοχή έξω από το χωριό. Επίσης τραυματίας μεταφέρθηκε και στενός φίλος του Ροδοθέου

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017
Από μακρινή απόσταση γάζωσαν τον 47χρονο επιχειρηματία Κυριάκο Χατζησάββα την ώρα που στάθμευσε το όχημά του στην πολυκατοικία που διέμενε στην Αγία Νάπα. Ο εκτελεστής χτύπησε από μακρινή απόσταση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση