ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τ/κ περιουσίες - Όργιο κακοδιαχείρισης

Αποκαλυπτικό έγγραφο 500 σελίδων

Αποκαλυπτική για τον τρόπο που έτυχαν Διαχείρισης οι Τ/κ Περιουσίες είναι μια πολυσέλιδη έκθεση που ετοίμασε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ματθαίος Οικονομίδης.

Στο έγγραφο 500 σελίδων αποκαλύπτεται ένα όργιο κακοδιαχείρισης που αφορούσε την παραχώρηση Τ/κ ιδιοκτησιών με τον αναπληρωτή Διευθυντή της Υπηρεσίας να αποκαλύπτει σωρεία παραβάσεων και παρανομιών. Ο κ. Οικονομίδης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε σε μη επαρκείς ελέγχους, τα προηγούμενα χρόνια στην παραχώρηση των περιουσιών υποστηρίζοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις απουσίαζε ακόμα και η παρακολούθηση και εφαρμογή αποφάσεων που λαμβανόντουσαν.

Ο κ. Οικονομίδης έκανε λόγο για περιστατικά παραπλάνησης ακόμα και της ίδιας της διεύθυνσης της υπηρεσίας. Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του Αναπληρωτή Διευθυντή της Υπηρεσίας για δεοντολογικά ανεπίτρεπτες αποφάσεις, στο παρελθόν, που είχαν ως επακόλουθο τον αποκλεισμό συγκεκριμένων αιτητών που ήταν δικαιούχοι. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως αναφέρθηκε, υπήρχαν περιπτώσεις όπου παραχωρήθηκαν, σε άλλα άτομα, υπέρμετρα μεγάλες εκτάσεις αγροτικής και κτηνοτροφικής γης.

Σχολιάζοντας το καθεστώς που επικρατούσε στην Υπηρεσία που είναι επικεφαλής, ο κ. Οικονομίδης υποστήριξε ότι υπήρξε εργαλείο προσωπικών και άλλων συμφερόντων. Ο κ. Οικονομίδης απάντησε αρνητικά στο κατά πόσο υπάρχουν άτομα στην Υπηρεσία που είχαν εμπλοκή στο παρελθόν. Έχουν διεξαχθεί πειθαρχικές και άλλες έρευνες τόνισε ενώ η σύνοψη της έκθεσης είναι ήδη στα χέρια του γενικού ελεγκτή.

Έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες που θα αποτρέπουν τις παρανομίες και τις αποκλίσεις
Στο ερώτημα τι γίνεται από εδώ και μπρός ο κ. Οικονομίδης είπε πως εκείνο που χρήζει σημασίας και είναι η ουσία είναι πως έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες που θα αποτρέπουν τις παρανομίες και τις αποκλίσεις, σε μια προσπάθεια να είναι επιτυχής η πάταξη όλων εκείνων των φαινομένων που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση