ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεχίζονται οι εξετάσεις για το παραλιακό μέτωπο της Κάτω Πάφου

Καταγγελίες για ατασθαλίες στο παραλιακό μέτωπο

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις σε σχέση με καταγγελίες για ατασθαλίες που αφορούν την ανάπλαση και διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου στην Κάτω Πάφο, ενώ σε δεκαπέντε περίπου ημέρες ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η υπόθεση διερευνάται με επικεφαλής αξιωματικό του ΤΑΕ Πάφου και σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί δέκα καταθέσεις περίπου, αλλά αναμένονται και εκθέσεις από ειδικούς οι οποίοι θα βοηθήσουν την ανακριτική ομάδα στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως είπε, οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αναμένεται με τη συμπλήρωσή τους να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία, σε δύο περίπου εβδομάδες, για μελέτη και οδηγίες κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε προσώπου.

Σύμφωνα με το ιστορικό, όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννου, η υπόθεση ξεκίνησε με μια επιστολή που στάλθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας στις 18 Μαρτίου του 2015 και ακολούθως ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Αστυνομία, μετά την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, στην οποία διαπιστώθηκε ότι κατά τις εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου έγιναν κάποιες ενέργειες οι οποίες δυνατόν να στοιχειοθετούν ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα, άρχισε τις έρευνες.

Από τις περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, συνέχισε ο κ. Ιωάννου, διαφάνηκε πως δίδονταν οδηγίες για εκτέλεση πρόσθετων εργασιών χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών και καθυστερούσαν οι πληρωμές προς τον εργολάβο με πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στο έργο.

Επίσης, ανέφερε, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στις εγκρίσεις για προσφορές των υπεργολάβων και δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη σύναψη ξεχωριστών συμφωνιών κατά την ανάθεση πρόσθετων εργασιών. Ακόμη, συνέχισε, η εκτέλεση των πρόσθετων εργασιών που καθορίζονταν από το συμβόλαιο παρουσίαζε προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X