ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σχέδιο εθελούσιας εξόδου: Το πόσο της αποζημίωσης και η διαφορά

Συνδικαλιστικές οργανώσεις και διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας συναντιόνται

Συνδικαλιστικές οργανώσεις και διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας πραγματοποιούν σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι νέα συνάντηση για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου που θα εφαρμοστεί στην τράπεζα με στόχο την αποχώρηση 900 υπαλλήλων, στο πλαίσιο των διαδικασιών απορρόφησης του «καλού» μέρους των εργασιών της από την Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο ΚΥΠΕ από πλευράς συνδικαλιστικών οργανώσεων, η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές δεν έχει σμικρυνθεί από την έναρξη του διαλόγου.

Στη σημερινή συνάντηση οι συντεχνίες προσδοκούν ότι η τράπεζα θα προσέλθει με επίσημη πρόταση, η οποία θα ενσωματώνει τις θέσεις τους και θα αποτελεί ένα ελκυστικό σχέδιο για τους υπαλλήλους της Συνεργατικής.

Πέραν του ποσού της αποζημίωσης, οι συντεχνίες ζητούν η πρόταση που θα υποβληθεί να περιέχει πρόνοιες για την πληρωμή των συσσωρευμένων αδειών των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν, για τη διατήρηση των συμβατικών τους δανείων, σχέδια υγείας και ασφαλιστική κάλυψη.

Επίσης ζητούν η πρόταση να περιλαμβάνει χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή του σχεδίου, δηλαδή πότε θα τρέξει το σχέδιο, πότε θα αποχωρήσουν οι 900 και πότε θα γίνει η μεταφορά υπαλλήλων στην Ελληνική.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με το ποσό της αποζημίωσης, η τελευταία πρόταση της τράπεζας που είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη βδομάδα, καθορίζει ελάχιστο ποσό τις €20,000 και μέγιστο ποσό τις €170,000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X