ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεργατισμός: Παράσταση μέχρι τα μέσα Μαΐου για ιδιωτικοποίηση

«Η διαδικασία πάει καλά, το ενδιαφέρον είναι σημαντικό και σοβαρό»

Παρατείνεται μέχρι τα μέσα Μαΐου η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας προσέλκυσης ιδιώτη επενδυτή στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένη πηγή, η παράταση έχει δοθεί κατόπιν έγκρισης του Ευρωπαίου επόπτη.

«Ο λόγος είναι ότι η διαδικασία πάει καλά, το ενδιαφέρον είναι σημαντικό και σοβαρό και συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει άνεση χρόνου στην όλη διαδικασία», ανέφερε.

Ως εκ τούτου η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου αντί την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Απριλίου.

Οι Ευρωπαίοι επόπτες, είπε η ίδια πηγή, αντιλαμβάνονται ότι η συναλλαγή είναι μεγάλη και δεν θα πρέπει να υπάρχει πίεση χρόνου.

Η διαδικασία προσέλκυσης ιδιώτη επενδυτή διαλαμβάνει δύο επιλογές. Είτε την απόκτηση ολόκληρης της τραπεζικής οντότητας (συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου), είτε την απόκτηση του καλού μέρους της ΣΚΤ (εξυπηρετούμενα δάνεια και άλλα περιουσιακά στοιχεία), καταθέσεων και δικτύου καταστημάτων.

Όπως είχε μεταδώσει, στη διαδικασία συμμετέχουν τρεις βασικοί επενδυτές, εκ των οποίων η Ελληνική Τράπεζα, η οποία έχει επιβεβαιώσει και επισήμως τη συμμετοχή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X