ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεργατισμός: Αυξάνονται όσοι επιλέγουν εθελούσια

Καταρρίφθηκε ο αριθμός των 900 εργαζομένων

Περίπου 1000 υπάλληλοι του Συνεργατισμού υπολογίζεται ότι έχουν επιλέξει το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, σύμφωνα με εκπρόσωπο των συντεχνιών των εργαζομένων, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί την περασμένη Παρασκευή.

Η προθεσμία λήγει σήμερα στις 1500 και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑ.Σ.Ε.Υ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος, ο στόχος των 900 ατόμων είχε ήδη υπερκαλυφθεί από την περασμένη εβδομάδα. Ανέφερε παράλληλα ότι ο αριθμός όσων επιλέξουν να αποχωρήσουν από το Συνεργατισμό, κάνοντας χρήση του σχεδίου, εκτιμάται ότι έχει ανέβει πλέον σε περίπου 1000 υπαλλήλους.

«Έχει υπερκαλυφθεί ο στόχος και το πρώτο μέρος της διαδικασίας, όπως αυτή θα εξελιχθεί, έχει κλείσει με επιτυχία», είπε ο κ. Τούλουπος.

Ανέφερε εξάλλου ότι ο στόχος των τριών συντεχνιών, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, επικεντρώνεται πλέον στην επιτυχή συνέχιση της διαδικασίας, σε σχέση με τη μεταφορά προσωπικού στην Ελληνική και την παραμονή των υπολοίπων στον φορέα διαχείρισης δανείων.

«Έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες ούτως ώστε όλα όσα έχουμε συμφωνήσει να προχωρήσουν κανονικά, για να διασφαλιστούν όλοι οι συνάδελφοι που θα συνεχίσουν να εργάζονται», είπε ο ΓΓ της ΠΑ.Σ.Ε.Υ ΠΕΟ.

Για όσους αποφάσισαν να αποχωρήσουν, ο κ. Τούλουπος ανέφερε πως «εμείς θα το παρακολουθούμε, θα είμαστε εκεί για να εφαρμοστούν όλα όσα έχουμε συμφωνήσει». Υπενθύμισε πως η συμφωνία θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου, καθώς οι αποζημιώσεις θα δοθούν σε τρεις δόσεις, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Ο ΓΓ της ΠΑ.Σ.Ε.Υ ΠΕΟ ανέφερε, τέλος, ότι η τράπεζα έχει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά τον τελικό αριθμό των υπαλλήλων που θα αποδεσμευτούν, λαμβάνοντας υπόψη την ομαλή λειτουργία των εργασιών της, με τον κ. Τούλουπο να εκτιμά ωστόσο ότι «πιθανότατα θα ικανοποιηθούν όλοι».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X