ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνέντευξη Γ. Θεοδότου: Πώς προχωρήσαμε στην αγορά του Alpha

«Δεν αληθεύουν τα περί 7 εκ. ευρώ»

Τα κενά στην κυπριακή τηλεόραση και οι νέες τάσεις είναι στο επίκεντρο του επιχειρηματικού πλάνου των τεσσάρων νέων μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με στόχο την αύξηση του μεριδίου τηλεθέασης.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον, να δοθεί έμφαση σε πρόγραμμα από τον Alpha Ελλάδας με τον οποίο η συνεργασία είναι δεδομένη καθώς και σε τοπικές παραγωγές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Μαρία Ηρακλέους, για την «Καθημερινή», εκ των μετόχων και μέλος του ΔΣ, ο κ. Γιώργος Θεοδότου ξεκαθαρίζει ότι θα διατηρήσουν το υφιστάμενο προσωπικό χωρίς να αποκλείεται η ενίσχυση του.

- Πού βρίσκεστε εσείς μετά την εξαγορά του ALPHA Κύπρου; Αφήνετε τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ;

Σε καμία περίπτωση δεν αφήνω τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, εννοείται ότι παραμένω ως Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Marketing. Στον ALPHA Κύπρου είμαι μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

- Σε ποιο βαθμό συνδέεται η εξαγορά με τις υπόλοιπες εργασίες του ομίλου σας;

Πρέπει να τονίσω ότι δεν υπάρχει κάποια διασύνδεση με άλλες επιχειρήσεις του Ομίλου Παπαέλληνα ή την υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ! Η επένδυση αφορά μια εντελώς ανεξάρτητη επιχειρηματική πρωτοβουλία, που έχει γίνει από ομάδα επενδυτών που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια Παπαέλληνα.

- Με ποιο σκεπτικό προχώρησε ο όμιλος σε αυτή την κίνηση;

Επιχειρηματικά ο κλάδος των ΜΜΕ ήταν κάτι που μας ενδιέφερε ανέκαθεν, εννοείται ότι πριν προχωρήσουμε στην απόφασή μας για εξαγορά του ALPHA είχε προηγηθεί μια πολύ σοβαρή έρευνα αγοράς. Η θεαματική πορεία η οποία κατέγραψε ο Alpha Κύπρου σε συνδυασμό ότι είναι μια πολύ φρέσκια προσέγγιση στο τηλεοπτικό τοπίο είναι κάτι το οποίο ταιριάζει στο εταιρικό μας προφίλ. Παράλληλα καθοριστικό ρόλο έπαιξε η μακροχρόνια σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης που έχουμε με τον Δημήτρη Κοντομηνά.
Είναι σημαντικό να πούμε ότι η συμφωνία τελεί υπό την τελική έγκριση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου. Έχει λάβει την αίτηση μας και τελεί υπό την έγκριση της. Δεν έχουν μεταβιβαστεί ακόμα οι μετοχές επίσημα γιατί υπάρχει μια τυπική διαδικασία.

- Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

Όχι, επειδή είναι θέμα καθαρά διαδικαστικό.

- Ποιο το ύψος της συμφωνίας;

Το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ που έχει αναφερθεί σε διάφορα ΜΜΕ δεν αληθεύει. Η συμφωνία ανέρχεται σε κάποια εκατομμύρια αλλά θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα για ευνόητους λόγους.

- Αναμένονται διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα του σταθμού;

Προς το παρόν δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Υπάρχει ένα υφιστάμενο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης το οποίο έχει κτιστεί από την υπάρχουσα διοικητική ομάδα και το οποίο θέλουμε να εφαρμόσουμε. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην διοίκηση που βρίσκεται σήμερα στον Alpha Κύπρου.

Η δική μας συμβολή έχει να κάνει με την ενίσχυση της προσπάθειας υλοποίησης του υφιστάμενου στρατηγικού πλάνου. Θεωρούμε ότι υπάρχει μια ομάδα από καταρτισμένους επαγγελματίες που έχουν τεχνογνωσία στον κλάδο της τηλεόρασης και επενδύουμε σε αυτή την ομάδα.

- Θα υπάρξουν αλλαγές στο προσωπικό;

Καμία αλλαγή. Ενδεχομένως όμως να ενισχυθεί η ομάδα εκεί που θα εντοπίσουμε ότι υπάρχουν ανάγκες. Θέλουμε να ενισχύσουμε και να διασφαλίσουμε την ανοδική πορεία του καναλιού από κάθε άποψη.

- Πόσο ψηλά βάζετε τον πήχη για τα μερίδια τηλεθέασης;

Θεωρούμε ότι στα δύο χρόνια λειτουργίας του καναλιού το ποσοστό 13% είναι πολύ ικανοποιητικό και σίγουρα προσβλέπουμε στην αύξηση του μεριδίου τηλεθέασης και στόχος μας είναι να αυξήσουμε την τηλεθέαση.

- Πώς θα γίνει αυτό;

Θα αξιοποιήσουμε και το υλικό το οποίο μας προσφέρει ο Alpha Ελλάδας και επιπρόσθετα θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο κάποιων τοπικών παραγωγών, αναλόγως πάντοτε των αναγκών του Κύπριου τηλεθεατή.

- Πώς σχολιάζετε τα περί αποχώρησης του διευθυντή ειδήσεων Γιώργου Τσαλακού;

Ο κ. Τσαλακός ως Διευθυντής του Τμήματος Ενημέρωσης αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για το κτίσιμο μιας εξαιρετικής δημοσιογραφικής ομάδας. Δική μας θέση είναι ότι ο κ. Τσαλακός έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στο ειδησεογραφικό κομμάτι του ALPHA Κύπρου. Πρόθεση μας δεν είναι να κάνουμε αλλαγές στην υφιστάμενη ομάδα και ο κ. Τσαλακός αποτελεί σημαντικό στοιχείο σε αυτήν. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση