ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συναγερμός και ανάκληση προσωπικού στην ΑΗΚ

Ολονύχτια μάχη με την μανία της φύσης και τις βλάβες

Οι θυελλώδεις άνεμοι έκαναν την ΑΗΚ να τρέχει και να μην προλαβαίνει τις αλλεπάλληλες βλάβες που παρατηρούνται συνεχώς στο δίκτυό της. Εδώ και αρκετές ώρες, δεκάδες περιοχές σε όλες τις επαρχίες, βρίσκονται στο σκοτάδι, με την ΑΗΚ να έχει προβεί σε ανάκληση προσωπικού, το οποίο έχει ριχθεί στην ολονύχτια μάχη για αποκατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερων βλαβών.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνας Παπαδοπούλου, στο 24News, έχει συγκροτηθεί ομάδα παρακολούθησης των βλαβών, σε παγκύπρια βάση, για την αξιολόγησή τους. Μέσω του κέντρου ελέγχου, επεσήμανε η κ. Παπαδοπούλου, φαίνεται ο λόγος για τον οποίο έχει προκληθεί η οποιαδήποτε βλάβη. Όλες οι βλάβες, μέχρι στιγμής, έχουν προκληθεί εξαιτίας της πτώσης δέντρων στις γραμμές της ΑΗΚ και των ξένων αντικειμένων σε αυτές, όπως κλαδιά και τσίγκοι, που παρασύρονται από τους σφοδρούς ανέμους.


Ενημερωθείτε ΕΔΩ για τις βλάβες παγκύπρια


Έχει γίνει ανάκληση προσωπικού, με όλους τους επιστάτες, μηχανικούς και τεχνικούς να ρίχνονται στην μάχη της επιδιόρθωσης των βλαβών, ωστόσο είναι δύσκολο το έργο τους. Ως παράδειγμα, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε την δυσκολία που αντιμετώπισε συνεργείο σε ορεινή περιοχή, που υπάρχει βλάβη: εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, οι τεχνικοί δεν μπορούσαν να ανέβουν σε πάσσαλο, έτσι μετέβησαν σε άλλη περιοχή.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθώς οι βλάβες είναι πάρα πολλές, ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, η οποία προέτρεψε τους πολίτες να αποτείνονται στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ, www.eac.com.cy, και στο EAC Mobile App, καθώς το τηλεφωνικό κέντρο για τις βλάβες (1800) είναι υπερφορτωμένο.

Σε αντίξοες συνθήκες

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ανήρτησε το Κοινοτικό Συμβούλιο Ασκά στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, από την προσπάθεια που κατέβαλαν μέλη της ΑΗΚ Κακοπετριάς για να διορθώσουν την βλάβη που προκάλεσε στο εναέριο δίκτυο ηλεκτροδότησης της κοινότητας μια «ιπτάμενη» πλαστική καρέκλα.

Το ΚΣ Ασκά ευχαριστεί τους ανθρώπους που εργάστηκαν, συνοδεία των χαρακτηριστικών φωτογραφιών:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X