ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συλλήψεις στη Λευκωσία για υποθέσεις εικονικών γάμων και εμπορία προσώπων

Και η απαγωγή μεταξύ των κατηγοριών

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Λευκωσία με τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, εμπορίας ενηλίκων προσώπων με σκοπό τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, υποβοήθηση παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία, τέλεση εικονικού γάμου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απαγωγή. Για τέταρτο πρόσωπο διεξάγονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι θύμα εμπορίας προσώπων.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης διενήργησαν χθες μεταξύ των ωρών 10.30π.μ. – 12.30μ.μ. έρευνα σε υποστατικό στη Λευκωσία, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, για υποθέσεις που αφορούν τα πιο πάνω αδικήματα.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση τρία πρόσωπα ηλικίας 20, 29 και 40 ετών, ενώ για ένα πρόσωπο ηλικίας 19 ετών, γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι θύμα εμπορίας προσώπων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια που αφορούν την τέλεση εικονικών γάμων και διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα, για περαιτέρω εξετάσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X