ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΣΥΚΑΛΑ: Ο αγώνας μας θα ενταθεί μέχρι τη δικαίωση και αποκατάσταση της αδικίας

«Το ίδιο καλούμε να πράξουν φυσικά και τα κοινοβουλευτικά κόμματα»

Ο ΣΥΚΑΛΑ με σημερινή ανακοίνωση του καλεί την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών όπως σύντομα και όχι σε βάθος χρόνου προσκομίσουν στη Βουλή «όλα εκείνα τα αναγκαία που χρειάζονται για να προωθηθεί και να πάρει σάρκα και οστά το σχέδιο αλληλεγγύης που προορίζεται για την άμβλυνση των συνεπειών όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για να υπάρχει σήμερα κράτος και χρηματοπιστωτικό σύστημα».

«Το ίδιο καλούμε να πράξουν φυσικά και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία να δείξουν την αναγκαία υπευθυνότητα, και να συνδράμουν έτσι ώστε να αποδοθεί κάποιου είδους δικαιοσύνη, και όχι να μετατρέψουμε το σχέδιο σε ευκαιρία κομματικής αντιπαράθεσης», σημειώνει.

Αναφερόμενος στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι «εμείς προκρίναμε ότι οι προτάσεις της Κυβέρνησης και του υποψηφίου Ν. Αναστασιάδη, όπως μας τις παρουσίασε γραπτώς ο Υπουργός Οικονομικών, κάτω από τον τίτλο Ταμείο αλληλεγγύης εμπεριείχαν στοιχεία που μας παρείχαν προοπτική αποκατάστασης».

Αναφέρει επίσης ότι «τα περί προστασίας των ‘φορολογουμένων πολιτών’ που συχνά πυκνά αποτελούν τις δικαιολογίες κάποιων που εμποδίζουν την διαδικασία αποκατάστασης, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Αν δεν υφαρπάζονταν οι αποταμιεύσεις μας για να επιτευχθεί η πολιτική και οικονομική διάσωση, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για φορολογούμενους πολίτες αλλά για λιμοκτονούντες πολίτες, ενδεχόμενα και πολίτες ενός ανύπαρκτου Κράτους, με ότι αυτό μπορεί πολιτικά να σημαίνει για μια πατρίδα υπό ημικατοχή».

Ο ΣΥΚΑΛΑ προσθέτει ότι «τον Μάρτη του 2013, αμέσως μετά τα κουρέματα, προσφύγαμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την προσφυγή μας παραπέμποντας μας στα αστικά δικαστήρια στα οποία προσφύγαμε μαζικά. Δυστυχώς», συνεχίζει, « εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένουμε ημερομηνία έναρξης της δίκης. Τελευταία προσφύγαμε επίσης ομαδικά και μαζικά, στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεκδικώντας τα δίκαια μας».

«Ο ΣΥΚΑΛΑ ήταν και θα παραμείνει ο πόλος συσπείρωσης των κουρεμένων καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Ο αγώνας μας ουδέποτε σταμάτησε και δεν θα σταματήσει. Απεναντίας θα ενταθεί μέχρι την τελική μας δικαίωση, μέχρι την τελική αποκατάσταση της αδικίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X