ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στυγερό έγκλημα στα κατεχόμενα: Εντοπίστηκε ο δολοφόνος της 45χρονης

Την σκότωσε με 13 κτυπήματα

Στην βιομηχανική περιοχή Γερόλακκου, δύο μέρες μετά την διάπραξη της στυγερής δολοφονίας, εντοπίστηκε σήμερα ο καταζητούμενος για τον φόνο της 45χρονης Γκιουλμπαχάρ Ουλουτάν, Φατίχ Τσικρικτσί.

Σύμφωνα με την Κίπρις, η κηδεία της Ουλουτάν πραγματοποιήθηκε χθες με την εφημερίδα να επισημαίνει ότι, παρά τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ακόμη μία δολοφονία γυναίκας, στην τελετή δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων ή «βουλευτές».

Η πρόεδρος του συνδέσμου «στήριξης της ζωής από τις γυναίκες» (KAYAD), Μεράλ Ακιντζί ανακοίνωσε την πραγματοποίηση πορείας ενάντια στην βία κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου που είναι η Διεθνής Ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Σε αυτή την πορεία κάλεσε όλους να συμμετάσχουν.

Δεν θα επιτρέψουμε, ανέφερε, να ομολοποιηθεί η βία κατά των γυναικών και οι δολοφονίες γυναικών.

Με αφορμή την δολοφονία της Γκιουλμπαχάρ, η σύζυγος του Μουσταφά Ακιντζί, Μεράλ, ως πρόεδρος του συνδέσμου KAYAD πραγματοποίησε σήμερα διάσκεψη Τύπου όπου καταδίκασε την ενδοοικογενειακή βία και σημείωσε ότι «κάθε μέρα και χειρότερα». Πρέπει ως κοινωνία να αποφασίσουμε, είπε, ή θα καταδικάσουμε και θα τιμωρήσουμε αυτούς ασκούν βία, φερόμενοι υπεύθυνα, ή θα λέμε «εϊβα» (αμάν) και θα συνεχίζουμε την ζωή μας.

Η κ. Ακιντζί σημείωσε ότι αυτό το πρόβλημα είναι πολιτικό και πρέπει να βρεθούν πολιτικές λύσεις και ο καθένας να αντιληφθεί τις ατομικές του ευθύνες και να συμβάλλει στην ενημέρωση της κοινωνίας. «Φτάνει πια», ανέφερε η Μεράλ Ακιντζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X