ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΛΟΑΤΙ κοινότητα: Ζήτησαν παρέμβαση Γεν. Εισαγγελέα για δηλώσεις Αρχιεπισκόπου

Τα προβλήματα της ΛΟΑΤΙ κοινότητας τέθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, οι διακρίσεις στην εργασία και η ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική, ήταν από τα βασικότερα ζητήματα που συζήτησε η κοινότητα των ΛΟΑΤΙ Κύπρου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό.

Αναφερόμενος στα αιτήματα, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου Κώστας Γαβριηλίδης, δήλωσε ότι το πιο βασικό είναι η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και εξέφρασε την ικανοποίησή του που στη συνάντηση παρευρισκόταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, με τον οποίο είχαν μια συζήτηση μόλις τον περασμένο μήνα, αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται τώρα μαζί με την τεχνογνωσία από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εξέφρασε την ελπίδα το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Είπε επίσης ότι συζητήθηκαν θέματα όπως οι διακρίσεις στο χώρο εργασίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα εκ μέρους των συντεχνιών αλλά και εκ μέρους της Κυβέρνησης για αυτό το θέμα.

Σε σχέση με την ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι συζητήθηκε το θέμα και αναφέρθηκε σε περιστατικό με δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για το οποίο ζητήθηκε η παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος αποφάσισε να μην τοποθετηθεί. Όπως είπε, κάτι τέτοιο δείχνει ότι η Κύπρος έχει ένα νομικό πλαίσιο το οποίο χρήζει αλλαγής και πρέπει να διαφοροποιηθεί.

Τέλος, ο κ. Γαβριηλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την συνάντηση, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος φαίνεται να αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχει η ΛΟΑΤΙ κοινότητα, ενώ έλαβαν κάποιες δεσμεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση θα χειριστεί αυτά τα θέματα μετά τις εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X