ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο σπίτι του τραγικού βρέφους για αυτοψία ο Ιατροδικαστής

Εξέτασε τον χώρο όπου επήλθε το μοιραίο

Αυτοψία στο σπίτι του τρίμηνου βρέφους στην Τίμη που απεβίωσε στις 22 Φεβρουαρίου διενήργησε σήμερα ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης. Για την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι οι γονείς του βρέφους ηλικίας 29 ετών. Ο πατέρας είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και η μητέρα για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Αρχικά στην κατάθεση του ο πατέρας του βρέφους είχε αναφέρει ότι στις 26 Φεβρουαρίου το παιδάκι του έπεσε από καναπέ ύψους 70 εκατοστών.

Ωστόσο σε δεύτερη κατάθεση του στις 28 Φεβρουαρίου ανέφερε πως το μωρό έπεσε από την αγκαλιά του ενώ το κρατούσε όταν ο ίδιος κατέβαινε από μεταλλική σκάλα του σπιτιού του.

Ο 29χρονος είπε στη νέα του κατάθεση ότι φοβήθηκε να αναφέρει αρχικά κάτι στις ανακριτικές αρχές φοβούμενος ότι θα του έπαιρναν την επιμέλεια των παιδιών του.

Εξάλλου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τους συνηγόρους υπεράσπισης του βρέφους η μητέρα του μωρού κατέχει βίντεο, σύμφωνα με το οποίο φαίνεται το βρέφος να είναι καλά μετά τον τραυματισμό του στο σπίτι.

Σημειώνεται πως το ιατροδικαστικό πόρισμα από την νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Ανδρέας Μαρνερίδης και Αγγελική Παπέττα ήταν καθοριστικό στην σύλληψη του ζεύγους.

Ο κ. Μαρνερίδης είχε αποφανθεί μετά τη νεκροτομή που διενήργησε με την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεπεία πτώσης από ύψος και πως η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη το βρέφος δεν είναι συμβατή με πτώση από καναπέ ύψους 70 εκατοστών σημειώνοντας πως τέτοια κάκωση προκαλείται από πτώση από μεγαλύτερο ύψος.

Να αναφερθεί πως οι γονείς του βρέφους, παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στην Πάφο, στις 18 Απριλίου του 2018.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X