ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρεύμα ξανά, σε Πάφο και Παλαιομέτοχο - Μεγάλη η βλάβη στην Πάχνα

Πεύκος απέκοψε καλώδια και κατέστησε δύσκολο το έργο της ΑΗΚ

Στις 08:00 το πρωί αποκαταστάθηκε η βλάβη στην Πάφο, ενώ στις 09:30 επιδιορθώθηκε και στο Παλιομέτοχο, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες.

Η πιο δύσκολη περίπτωση χαρακτηρίστηκε η βλάβη στην Πάχνα της Λεμεσού, όπου γύρω στις 01:30 τα ξημερώματα μεγάλος πεύκος ξεριζώθηκε και έκοψε καλώδια της ηλεκτρικής. Μέχρι αυτή την ώρα το συνεργείο της ΑΗΚ εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Η πρώτη ενημέρωση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επιδιόρθωσης τεσσάρων βλαβών στο δίκτυο της ΑΗΚ, που έχουν ρίξει στο σκοτάδι διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες επιδιόρθωσης βλαβών στην περιοχή Επισκοπής Πάφου και Κολώνης στην Γεροσκήπου. Συγκεκριμένα, η βλάβη στην Κολώνη υφίσταται από τις 23:30 το προηγούμενο βράδυ.

Επίσης, βλάβες και διακοπές ρεύματος παρατηρούνται αυτήν την ώρα, στην κοινότητα Πάχνας στην Λεμεσό, καθώς και σε μέρος της κοινότητας Παλαιομετόχου, στην Λευκωσία.

Ποια διαδικασία ακολουθείται

Όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου στο 24News, με αφορμή και τις δεκάδες χθεσινές διακοπές ρεύματος, λόγω του ότι τα καλώδια της ΑΗΚ είναι εναέρια, όταν ένα ξένο αντικείμενο παρασυρθεί από τον άνεμο και τα ακουμπήσει, αυτόματα ανοίγουν οι ασφάλειες και παρατηρείται διακοπή ρεύματος. Τότε, τα συνεργεία της ΑΗΚ σπεύδουν στο σημείο, επιθεωρούν ολόκληρη την γραμμή και, εάν δεν διαπιστωθεί βλάβη, επαναφέρουν αμέσως την παροχή ρεύματος.

Τέλος, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, απευθυνόμενη προς το κοινό, ζήτησε όπως καλούν τον αριθμό 1800, για αναφορά βλάβης στην περιοχή τους, ώστε να τίθεται εις γνώσιν των συνεργείων, τα οποία θα επιλαμβάνονται της αποκατάστασης. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση