ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο πλευρό της 32χρονης Μαρίας οι πολίτες-Πήγε σε κλινική για εξωσωματική και κατέληξε ακρωτηριασμένη

Kατέληξε από ιατρικό λάθος ακρωτηριασμένη στο δεξί της πόδι

Η ιστορία της 32χρονης Μαρίας Πιερίδου στη Λεμεσό, η οποία όπως καταγγέλλει, κατέληξε από ιατρικό λάθος ακρωτηριασμένη στο δεξί της πόδι, έχει προκαλέσει αίσθηση στην κυπριακή κοινή γνώμη.

Το απόγευμα της Τετάρτης μάλιστα, πλήθος πολιτών, συγκεντρώθηκαν έξω από το ιατρικό κέντρο το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές.

Η υπόθεση ξεκινά πριν από δύο χρόνια, όταν η 32χρονη ήθελε να γίνει μητέρα με εξωσωματική και αποτάθηκε σε κλινική στην οποία θα υποβάλλετο σε εμβρυομεταφορά.

Σημειώνεται ότι εκείνη την περίοδο, η παραπονούμενη είχε προσβληθεί με αμυγδαλίτιδα. Στο πλαίσιο της εξέτασης της από τους γιατρούς οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την εξωσωματική, της χορηγήθηκε αντιβίωση στην οποία αντέδρασε ο οργανισμός της και υπέστη ανακοπή καρδίας.

Όπως φαίνεται, αυτό ήταν η αρχή του γολγοθά για την παραπονούμενη και την οικογένεια της, που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Η 32χρονη νοσηλεύτηκε για περισσότερο από ένα μήνα στην εντατική και στην συνέχεια χρειάστηκε αποθεραπείες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Πλέον είναι καλύτερα στην υγεία της και έχει αποφασίσει να ζητήσει εξηγήσεις για τα ιατρικά λάθη που έγιναν στην περίπτωση της.

Ήδη έχει στείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα αλλά και τον Υπουργό Υγείας, τους οποίους καλεί να διερευνήσουν το περισταστικό.

Πηγή: Κathimerini.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση