ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο κελί ο «Ροζ Πάνθηρας»

Κατηγορείται για ληστείες κοσμηματοπωλείων σε Λεμεσό και Πάφο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού προσήχθη σήμερα 37χρονος για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του, σχετικά με τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων χρυσοχοείων και κλοπών, που διερευνώνται από την Αστυνομία.

Οι τέσσερις διαρρήξεις των χρυσοχοείων διαπράχθηκαν στη Λεμεσό και Πάφο, μεταξύ των ημερομηνιών 26 Μαΐου, 2012 και 30 Μαΐου, 2013 και στο πλαίσιο διερεύνησης τους προέκυψε επιστημονική μαρτυρία εναντίον του 37χρονου.


«Ροζ Πάνθηρας» στα χέρια της Αστυνομίας - Ποια είναι η περιβόητη σπείρα


Εναντίον του 37χρονου εκδόθηκε στη συνέχεια Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη στις 10 Ιουνίου, 2018, σε χώρα του εξωτερικού και μετά από σχετική διαδικασία, παραδόθηκε χθες σε μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και μεταφέρθηκε στην Κύπρο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα κράτησης του 37χρονου για χρονική περίοδο οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης των υποθέσεων διάρρηξης και κλοπής.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.


Αγία Νάπα: Νεκρή γυναίκα σε αυτοκίνητο στην θάλασσα της Αγίας Νάπας


Ποιοι είναι οι «Ροζ Πάνθηρες»

Με βάση στοιχεία, η συμμορία ξεκίνησε την δράση της την δεκαετία του '80 και τα μέλη της αποτελούν άτομα, κυρίως από τις χώρες, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία και Κροατία. Την ονομασία «Ροζ Πάνθηρες» την έχουν πάρει από την Interpol, που εμπνεύστηκε από το γνωστό παιδικό καρτούν.

Η συμμορία έχει διαπράξει μεγάλες ληστείες παγκοσμίως, που χαρακτηρίζονται ως «καλλιτεχνίες», ενώ για την επίτευξη των στόχων τους, χρησιμοποιούν όμορφες γυναίκες και γρήγορα αυτοκίνητα. Παρά τον μεγάλο αριθμό γκανγκστερικών κτυπημάτων παγκόσμια, κανένας θάνατος δεν έχει προκληθεί, μέχρι σήμερα.


Αυτόν ψάχνουν για κλοπή οικίας και αυτοκινήτου στη Λεμεσό (pic)


Μέλος της συμμορίας που είχε συλληφθεί στο παρελθόν, φέρεται να είχε δηλώσει ότι «μας αρέσει να ληστεύουμε τους πλούσιους που έχουν τα πάντα, όταν όχι απλά δεν το περιμένουν, αλλά ούτε καν το φαντάζονται».

Η Interpol εκτιμά ότι αρκετά μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» είναι πρώην στρατιωτικοί με βίαιο παρελθόν, αλλά και γνώστες διαφόρων ξένων γλωσσών. Επίσης, κατέχουν και πλαστά διαβατήρια διαφόρων χωρών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X