ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο κελί για τρεις μέρες ο 82χρονος με το πλούσιο παρελθόν

Ποια η σύνδεση του με την χειροβομβίδα στην οικία του ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Βαρελάδικα»

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον 82χρονου εξέδωσε το Δικαστήριο αναφορικά με υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες. Εναντίον του 82χρονου διερευνώνται τρεις υποθέσεις.

Ο 82χρονος παρουσιάστηκε χθες στο Δικαστήριο το οποίο εξέδωσε τριήμερη προσωποκράτηση προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο 82χρονος ο οποίος τελούσε υπό κράτηση στην Πάφο μαζί με 42χρονο σχετικά με ανεύρεση οπλισμού και εκρηκτικών υλών συνελήφθη εκ νέου από την Αστυνομία.

Του φόρεσαν ξανά χειροπέδες - 82χρονος με πλούσιο παρελθόν

Σύμφωνα με την Αστυνομία μετά από έρευνες ο 82χρονος συνελήφθη ξανά βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση αφού προέκυψε επιστημονική μαρτυρία εναντίον του για υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, που διαπράχθηκε στις 27 Οκτωβρίου, 2018 στη Λευκωσία και συγκεριμένα στην περιοχή της Λακατάμειας.

Αρχικά συνελήφθη τόσο ο ίδιος όσο και ο 42χρονος μετά την εξασφάλιση επιστημονικής μαρτυρίας, η οποία τους συνδέει και τους δύο με υπόθεση οπλισμού και πυρομαχικών που εντοπίστηκαν στις 27 Ιουλίου, 2011, σε εγκαταλελειμμένη οικία σε χωριό της επαρχίας Πάφου, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τρία αυτόματα στρατιωτικά τυφέκια, ένα οπλοπολυβόλο, δύο κυνηγετικά όπλα, ένα κυνηγετικό όπλο τύπου Φλομπέρ, τέσσερα περίστροφα και μεγάλη ποσότητα σφαιρών.

Εναντίον του 82χρονου, εξασφαλίστηκε επιστημονική μαρτυρία και για άλλη υπόθεση, που αφορά εντοπισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, επίσης στην επαρχία Πάφου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στις 13 Ιουνίου 2014, σε ανοιχτό χώρο στην Πάφο, κρυμμένος πίσω από ξερά χόρτα και κάτω από παλιά κεραμικά.

Όπως είχε διαπιστωθεί, επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που περιείχε τεμάχια εργοστασιακών κροτίδων και ήταν έτοιμος για χρήση, ο οποίος αποσυναρμολογήθηκε από πυροτεχνουργό της Αστυνομίας.

Τα ΤΑΕ Λευκωσίας και Πάφου συνεχίζουν τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X