ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο ίδιο τραπέζι σήμερα Νικολάτος και Κληρίδης

Στην Επιτροπή Θεσμών συζητείται η Δικαιοσύνη

Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, στις 11:00 το πρωί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, στην παρουσία των άμεσα ενδιαφερομένων μερών, του Μύρωνα Νικολάτου και του Κώστα Κληρίδη, στον απόηχο των καταγγελιών του αδερφού του τελευταίου, Νίκου Κληρίδη, για τα της Δικαιοσύνης. Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα βρεθούν για πρώτη φορά μετά τον σάλο, στο ίδιο τραπέζι, με τον πρώτο να καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες, καθώς και για την αυτοεξαίρεσή του από την διαδικασία έφεσης για υπόθεση της πρώην Λαϊκής.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Απόστολου Τομαρά στην «Καθημερινή», η απόφαση του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου να αυτοεξαιρεθεί, άσχετα αν τέθηκε ή όχι ζήτημα από κάποιο μέλος του Δικαστηρίου, έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών Ν. Κληρίδη και των όσων είπε δημόσια ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης και έχουν να κάνουν με τις σχέσεις Δικαστών με διάδικους σε υποθέσεις που δικάζουν.

Στην προκειμένη περίπτωση οι σκοποί αντικειμενικής αμεροληψίας που επικαλέστηκε ο κ. Νικολάτος έχουν να κάνουν με τις δυο θυγατέρες του. Η μια εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί καταδικασθέντα στην υπόθεση της πρώην Λαϊκής Tράπεζας, ενώ η δεύτερη στη Νομική Υπηρεσία. Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε ο θόρυβος ο πρόεδρος του Ανωτάτου θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στα όσα έχουν λεχθεί δημοσίως.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση