ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο επίκεντρο τα μέτρα των εκπαιδευτικών

Συζητούν Διυπουργική Επιτροπή - Γενικός Εισαγγελέας

Η Διυπουργική Επιτροπή, η οποία είχε διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο να διαχειριστεί την κρίση στην παιδεία και η οποία αποτελείται από τους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Γεωργίας, θα έχει γύρω στις 12:30, στη Νομική Υπηρεσία, συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για να μελετήσουν τα μέτρα, τα οποία έχουν λάβει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και να δουν πώς προχωρούν.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης επιβεβαίωσε τη συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής με τον Γενικό Εισαγγελέα και όπως είπε, «μετά την συνάντηση θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω, για πολλοστή φορά, εμείς δεν μιλούμε ούτε για μέτρα, ούτε για αντίμετρα. Επειδή έχει περάσει το μήνυμα ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πάρει αντίμετρα, θα προχωρήσει εκδικητικά, θα κάνει πειθαρχικές, δεν ξέρω ποιος τα βγάζει αυτά προς τα έξω, αλλά είναι άδικο και για το Υπουργείο και για την Κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Εκπαιδευτικοί: Προκήρυξαν και επίσημα 48ωρη απεργία

Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι τιμούν τους εκπαιδευτικούς, τιμούν το έργο, το οποίο επιτελούν.

«Ποτέ δεν έχουμε αναφερθεί σε μέτρα και αντίμετρα. Οφείλουμε όμως να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, στα πλαίσια της νομιμότητας και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των παιδιών και την ελεύθερη πρόσβαση τους στην μάθηση. Με τον Γενικό Εισαγγελέα θα μελετήσουμε τα μέτρα, τα οποία έχουν λάβει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, και θα δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την κρίση, μακριά από αντιπαραθέσεις και εντάσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε ή θα αποστείλει εγκύκλιο στα σχολεία, με την οποία θα καλούνται οι εκπαιδευτικοί που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για αύριο και μεθαύριο να υποβάλουν σχετική δήλωση, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι δεν απεστάλη καμία εγκύκλιος και σημείωσε ότι υπήρχε ένα έντυπο από το 2010.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X