ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στηρίζουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών οι οργανωμένοι μαθητές

«Την ευθύνη για το ότι δεν θα πάμε σχολείο την Τρίτη και την Τετάρτη την έχει η κυβέρνηση»

Οι Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών (ΕΣΕΜ) Λευκωσίας – Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου στηρίζουν τον αγώνα των καθηγητών καθώς και τη 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν και κάνουν λόγο για «ετσιθελικές και μονομερείς» αποφάσεις της κυβέρνησης, που δικαιολογημένα οδηγούν τους καθηγητές σε απεργιακά μέτρα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, οι ΕΣΕΜ Λευκωσίας – Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου αναφέρουν ότι «ως μαθητές που νοιαζόμαστε για το δημόσιο σχολείο στηρίζουμε τον αγώνα των καθηγητών μας και τη 48ωρη απεργία, η οποία έχει στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου», σημειώνοντας πως «ο αυταρχισμός της κυβέρνησης σε βάρος των εκπαιδευτικών έρχεται αμέσως μετά τις αυταρχικές αποφάσεις σε βάρος των μαθητών με τους νέους κανονισμούς λειτουργίας, την προσπάθεια διάλυσης του οργανωμένου μαθητικού κινήματος και την ετσιθελική επιβολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο».

Διαβάστε επίσης Οδηγοί Προσοχή! Παγκύπρια εκστρατεία της αστυνομίας

«Η διάλυση δηλαδή του δημόσιου σχολείου και του συνδικαλισμού είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης εδώ και καιρό. Οι απειλές της κυβέρνησης σε βάρος των καθηγητών μας δείχνουν για ακόμα μια φορά τον αυταρχισμό της κυβέρνησης», αναφέρουν.

Σημειώνουν ακόμα ότι η κυβέρνηση «ακολουθούσε παρόμοιες πρακτικές και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών ενάντια στους νέους κανονισμούς λειτουργίας».

Οι μαθητές συνεχίζουν λέγοντας: «Γνωρίζουμε ότι κάποιοι θα μας κατηγορήσουν ότι η στήριξη μας στην απεργία γίνεται για να χάσουμε μάθημα. Τονίζουμε ότι εμείς ως μαθητές θέλουμε να πηγαίνουμε σχολείο και να παίρνουμε έστω αυτά τα εφόδια που μας προσφέρει το σχολείο σήμερα. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως την ευθύνη για το ότι δεν θα πάμε σχολείο την Τρίτη και την Τετάρτη την έχει η κυβέρνηση και όχι οι καθηγητές μας που δικαίως απεργούν ενάντια στον αυταρχισμό».

Καλούν την κυβέρνηση με το πέρας της απεργίας «να καταλάβει επιτέλους ότι με το δημόσιο σχολείο δεν παζαρεύουμε και να πάρει πίσω τις μονομερείς αποφάσεις».

Τέλος, καταδικάζουν τη στάση των ΜΜΕ, τα οποία όπως αναφέρουν, «εξυπηρετώντας σκοπιμότητες, καλούν σπάνια ως και καθόλου τους εκλεγμένους εκπροσώπους του οργανωμένου μαθητικού κινήματος στα τηλεοπτικά πάνελ και στο ραδιόφωνο και αντί αυτού επιλέγουν να καλούν συγκεκριμένους μαθητές που δεν εναντιώνονται στις ετσιθελικές αποφάσεις της κυβέρνησης και που ουσιαστικά προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την προσπάθεια διάλυσης του δημόσιου σχολείου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X