ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Στήνουν» το ομοίωμα του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ» στον Τύμβο (Pics)

Ιούλιο τα εγκαίνια του μνημείου

Ξεκίνησε η διαδικασία συναρμολόγησης του Noratlas το οποίο θα τοποθετηθεί στον Τύμβο Μακεδονίτισσας εις μνήμη των Ελλήνων στρατιωτών και αεροπόρων που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Το αεροσκάφος που επιλέγηκε έφτασε στην Κύπρο την Δευτέρα και για πρακτικούς λόγους μεταφοράς, είχε κοπεί σε τέσσερα σημεία. Την συναρμολόγησή του ανέλαβε πολυμελές συνεργείο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στην Κύπρο. 

Τα εγκαίνια

Οι εργασίες συναρμολόγησης του αεροσκάφους θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον επόμενο μήνα προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του μνημείου κατά τις εκδηλώσεις του Ιουλίου. Στα εγκαίνια θα προσκληθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Την κυπριακή πολιτεία θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το παρόν του θα δώσει ο Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Δεν έχει γνωστό αν στην τελετή εγκαινίων του αεροσκάφους θα καλεστούν πληρώματα των αεροσκαφών που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» το καλοκαίρι του 1974.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X