ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ΣΟΥΠΕΡ Γιοτ μεγαλομετόχου της Άρσεναλ στην Λεμεσό! (Pics, Vid)

Είναι το μεγαλύτερο σε όγκο στον κόσμο

Άγκυρα στην Λεμεσό έριξε το μεγαλύτερο σε όγκο, γιοτ, στον κόσμο, «Dilbar», το οποίο ανήκει στον Ρώσο μεγαλομέτοχο της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Άρσεναλ, Άλισερ Ουσμάνοφ.

Το σκάφος έχει μήκος 157 μέτρα, πλάτος 24 μέτρα και η ταχύτητά του φτάνει τους 22,5 κόμβους. Οι εσωτερικοί του χώροι έχουν εμδαδό 3.850 τετραγωνικά μέτρα, ενώ έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 40 επιβατών. Επίσης, έχει προσωπικό που ανέρχεται στα 85 άτομα.

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι διαθέτει δύο βάσεις για προσγειώσεις και απογειώσεις ελικοπτέρων, ειδικά, τα τύπου Airbus H175, που έχει στην κατοχή του ο Ουσμάνοφ.

Το «θηρίο», είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Ουσμάνοφ έχει ένα πιο «σεμνό» δημόσιο προφίλ στη Ρωσία απ΄ ό,τι κάποιοι από τους πιο κραυγαλέους συμπατριώτες του δισεκατομμυριούχοι. Παρ΄ όλα αυτά είναι γνωστό όνομα, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του περιοδικού «Forbes». Η περιουσία του υπολογίζεται γύρω στα 2,75 δισ. στερλίνες (3,95 δισ. ευρώ).

Είναι 64 ετών, παντρεμένος, με δύο παιδιά και έκανε την περιουσία του από σιδηρούχα μέταλλα και επενδύσεις. Είναι ο βασικός μέτοχος στη Μetalloinvest και έχει δημιουργήσει μια τεράστια αυτοκρατορία στον χώρο του μετάλλου. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της φιλελεύθερης οικονομικής εφημερίδας «Κommersant». Παρ΄ όλο που απολαμβάνει τις φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση Πούτιν, δεν προσπάθησε να αλλάξει την ανεξάρτητη και αντιπολιτευτική γραμμή της εφημερίδας. Μετά τη φυλάκιση του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, το 2004, οι ολιγάρχες της Ρωσίας έμαθαν να αποφεύγουν την πολιτική και να επικεντρώνονται στην απόκτηση χρημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X