ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην αντεπίθεση η Κουρσουμπά

Τι απαντά στον Γενικό Ελεγκτή για το υπηρεσιακό της όχημα

Στη δημοσιότητα δίνει τα κύρια σημεία της απάντησής της προς το Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Επίτροπος Νομοθεσίας και Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά σε ότι αφορά την χρήση του υπηρεσιακού της οχήματος.

Σύμφωνα με την κ. Κουρσουμπά «σε αντίθεση με τα διεθνή πρότυπα Ανεξάρτητων Ελεγκτικών Αρχών που επιβάλλουν τη χρήση αντικειμενικών κριτηρίων, ο Γενικός Ελεγκτής, εξάγει τα συμπεράσματά του συγκρίνοντας τον αριθμό των χιλιομέτρων που καλύπτει το υπηρεσιακό μου όχημα, με τον αριθμό των χιλιομέτρων που καλύπτει το δικό του υπηρεσιακό όχημα».

Πρόκειται, σύμφωνα με την Επίτροπο, «για αυθαίρετη και υποκειμενική σύγκριση, η οποία σαφώς παραβλέπει τη διαφορά στην αποστολή και τις αρμοδιότητες των θεσμών που υπηρετώ με αυτές του θεσμού του Γενικού Ελεγκτή, αλλά και τις πραγματικές υποχρεώσεις υπηρεσιακής μετακίνησής μου, πολλές από τις οποίες γίνονται σε μη «εργάσιμο χρόνο», απόγευμα, βράδυ Σαββατοκύριακα και αργίες, ανά την Κύπρο».

Αυτές, προσθέτει, μεταξύ άλλων, «περιλαμβάνουν επισκέψεις σε σχολεία, συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, συναντήσεις με αξιωματούχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέψεις σε χώρους που φιλοξενούνται παιδιά, συμμετοχή σε συνεδριάσεις Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, Υπουργείων και άλλων φορέων».

«Το ζήτημα της απασχόλησης οδηγού αυτοκινήτου/ κλητήρα από αξιωματούχους δε ρυθμίζεται από οποιονδήποτε νόμο», διευκρινίζει.
Από το 2003, αναφέρει, «στη βάση εκτίμησης των υπηρεσιακών αναγκών της Επιτρόπου Νομοθεσίας, ειδικότερα κατά τις απογευματινές ώρες, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού ενέκρινε τη δημιουργία ωρομίσθιας θέσης, οδηγού αυτοκινήτου/ κλητήρα για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας, ειδικότερα κατά τις μη εργάσιμες ώρες».

«Η συγκεκριμένη θέση προβλέφθηκε στον προϋπολογισμό του κράτους και εξακολουθεί να εγκρίνεται ετήσια μέχρι σήμερα», προσθέτει.

Η κ. Κουρσουμπά ενημερώνει επίσης ότι έχει «δώσει ήδη οδηγίες στο Λογιστικό Λειτουργό, όπως τηρούνται βιβλία κίνησης οχημάτων για τα υπηρεσιακά οχήματα, σε συμμόρφωση με την παρατήρηση του Γενικού Ελεγκτή».

Σημειώνει «ωστόσο, ότι, παρά τους τακτικούς ετήσιους ελέγχους και των δύο υπηρεσιών των οποίων προΐσταμαι, ουδείς Γενικός Ελεγκτής, περιλαμβανομένου του σημερινού, δεν μου είχε επισημάνει προηγουμένως την παράλειψη αυτή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X