ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στημένο το παιχνίδι για το χαλλούμι;

Η ατάκα του Υπουργού για πόλεμο εκ των έσω

Όλο νόημα ήταν η χθεσινή (06/12) δήλωση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργου Λακκοτρύπη, για την υπόθεση του χαλλουμιού. Συγκεκριμένα ο κύριος Λακκοτρύπης είπε, «η δεύτερη πτυχή είναι οι επιθέσεις που δέχεται εκ των έσω η υπόθεση χαλλούμι και η μεγάλη διαμάχη που γίνεται για το ΠΟΠ, τις ποσοστώσεις, τα διατάγματα και τα εμπορικά σήματα».


Ο «πόλεμος» για το χαλλούμι και η αποτυχία έξι Υπουργών


Ποιος είναι λοιπόν ο πόλεμος εκ των έσω;

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τον τρόπο χειρισμού της όλης υπόθεσης που οδήγησε στην απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχουμε, θα διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους στελέχη καθυστερούσαν να μεταφέρουν εκεί που έπρεπε τις επιστολές που έφταναν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα κίνητρα δεν αποδίδονται τόσο σε γραφειοκρατικό βραχυκύκλωμα αλλά στις σχέσεις που φαίνεται να είχαν κάποια στελέχη με σύνδεσμο που έχει έντονα συμφέροντα σε σχέση με το όλο θέμα.

Η σύνδεση και οι ποσοστώσεις

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για απώλεια του εμπορικού σήματος άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω συνδέσεις που κάθε άλλο παρά τυχαίες φαίνονται να είναι. Ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων, επιμένει για ευνόητους λόγους στην διαφοροποίηση της ποσόστωσης υπέρ του αγελαδινού γάλακτος για την παρασκευή χαλλουμιού. Κίνηση που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και στόχο έχει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, την απόσυρση του φακέλου για το χαλλούμι που έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να εγγραφεί ως προϊόν ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

Σήμερα μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης» φαίνεται να προκύπτει ακόμα μια σύνδεση που να ενισχύει τα όσα αναφέραμε πιο πάνω. Στο άρθρο δημοσιεύεται επιστολή που έχει αποσταλεί στους Υπουργούς Εμπορίου και Γεωργίας από την εταιρεία Quality link. Η συγκεκριμένη εταιρεία που έχει συμβουλευτικό ρόλο σε θέμα τροφίμων έχει στο πελατολόγιο της τον ΠΟΑ αλλά και την εταιρεία που κίνησε τις διαδικασίες για ακύρωση του εμπορικού σήματος (John & Pascalis LTD). Στην επιστολή που έχει αποστείλει η εταιρεία (John & Pascalis LTD) μέσω του συμβούλου της αφήνει να νοηθεί μεταξύ άλλων ότι ζητά από τους αρμοδίους την απόσυρση του φακέλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Αναλυτικά η επιστολή όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα:

 

Να σημειωθεί ότι πέραν του κοινού συμβούλου η Jonh & Pascalis LTD αποτελεί ένα από τους κυριότερους διανομείς των προϊόντων του ΠΟΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το χαλλούμι λοιπόν ενδεχομένως πέραν των λάθος χειρισμών από το Υπουργείο να έπεσε και θύμα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που εδρεύουν στην Κύπρο .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X