ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε «κολαστήριο» ο Κύπριος του ISIS - Αποκεφάλιζε και σταύρωνε αιχμαλώτους (pics)

Οι αποκεφαλισμοί μέσα από τους «Beatles»

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζουν να στείλουν τους δύο Βρετανούς τζιχαντιστές, ο ένας εκ των οποίων κυπριακής καταγωγής, Αλεξάντα Κότεϊ, του πυρήνα που ήταν γνωστός ως «Beatles», στη στρατιωτική φυλακή στο Γκουαντάναμο, γνωστή και ως «κολαστήριο», όπως ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου το οποίο επικαλείται τόσο Αμερικανούς όσο και ξένους διπλωμάτες χωρίς όμως να τους κατονομάζει, οι κρατούμενοι μικρότερου διαμετρήματος που οι χώρες προέλευσής τους δεν θέλουν να παραλάβουν θα μετακινηθούν σε φυλακή στο Ιράκ.


Ως εκ τούτου οι δύο επιζώντες μιας δολοφονικής ομάδας τεσσάρων ανδρών με το ψευδώνυμο «Beatles» που είχε απαγάγει ξένους δημοσιογράφους, βασανίζοντας και αποκεφαλίζοντας ορισμένους εξ αυτών, ενδέχεται να είναι ανάμεσα στους τζιχαντιστές που θα μεταφερθούν στο Γκουαντάναμο.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω κέντρο κράτησης βρίσκονται 780 κρατούμενοι δεν έχει μετακινηθεί κανείς από το 2008. Σε αυτό απομένουν πάνω από 40 κρατούμενοι ανάμεσά τους διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην προετοιμασία των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Σάρα Χίγκινς, διαβεβαίωσε ότι «κανένας σε αυτό το στάδιο δεν έχει αποφασιστεί να μεταφερθεί στο Γκουαντάναμο».

Εν συνεχεία συμπλήρωσε «Το Κέντρο κράτησης στον Κόλπο του Γκουαντάναμο είναι μια επιλογή που διαθέτουμε για τη μακροπρόθεσμη κράτηση εχθρικών μαχητών».

Επεξήγησε μάλιστα ότι «Ανάμεσα στις άλλες επιλογές είναι η μεταγωγή τους σε (φυλακές) εταίρων μας στο εξωτερικό και η άσκηση διώξεων σε βάρος τους από τη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ».

Η σύλληψη

Δύο τζιχαντιστές, εκ των οποίων ένας κυπριακής καταγωγής, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοί για το ρόλο τους σε διάπραξη βασανιστηρίων και εκτελέσεις δυτικών αιχμαλώτων, συνελήφθησαν από Σύρους Κούρδους μαχητές, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι άνδρες άνηκαν σε μια μικρή ομάδα τεσσάρων τζιχαντιστών, γνωστή με την ονομασία «Beatles», η οποία τους είχε δοθεί λόγω των βρετανικών προφορών τους. Ήταν οι τελευταίοι που παρέμεναν ασύλληπτοι.

Οι δύο τζιχαντιστές ταυτοποιήθηκαν ως ο Αλεξάντα Κότεϊ και ο Ελ Σάφι Ελσέιχ

Οι δύο ταυτοποιήθηκαν ως ο Αλεξάντα Κότεϊ και ο Ελ Σάφι Ελσέιχ. Με καταγωγή από τη Γκάνα και την Κύπρο, ο Κότεϊ μεγάλωσε ως Ορθόδοξος χριστιανός, αλλά πιστεύεται ότι ασπάστηκε το Ισλάμ ως έφηβος.

Το γνωστότερο μέλος της ομάδας αυτής ήταν ο Βρετανός πολίτης, ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο διαβόητος «Τζιχάντι Τζον», ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά βίντεο με αποκεφαλισμούς ομήρων, πριν σκοτωθεί τον Νοέμβριο του 2015 σε έναν βομβαρδισμό στη Ράκα, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X