ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη φυλακή για έξι χρόνια ο 56χρονος για απάτη μισού εκατομμυρίου

Παραδέχτηκε τα πάντα - Τι έλαβε υπόψη του το Δικαστήριο και δεν «έφαγε» περισσότερα

Ποινή φυλάκισης έξι ετών επέβαλε το μόνιμο κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Παφο σε 56χρονο για την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες,κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, κλοπής επιταγών και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Το Δικαστήριο στην ανακοίνωση της ποινής του 56χρονου ανέφερε πως λαμβάνει υπόψη τον χρόνο που αυτός παρέμεινε υπό κράτηση από την 3η Μαΐου του 2018 και πως οι ποινές συντρέχουν.

Επίσης το Δικαστήριο έλαβε υπόψη την παραδοχή του, την μεταμέλεια του, το λευκό ποινικό μητρώο και ότι μετά την έκτιση της ποινής του επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή στην ζωή του. Το Δικαστήριο είπε ακόμη πως τα αδικήματα στα οποία ενέχεται ο 56χρονος έχουν το αισθητήριο της απάτης και πως αυτός οργάνωσε και σχεδίασε να εξαπατήσει τα θύματα του αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 571.145 ευρώ ενώ το πραγματικό κόστος των εργασιών ανέρχονταν σε 106.884 ευρώ.

Διαβάστε επίσης Αιμιλιανίδου: Αναγκαίος ο εθνικός κατώτατος μισθός

Στην παρουσίαση των γεγονότων από την κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, η καταγγελία της υπόθεσης έγινε στις 9.1.2018 από γυναίκα ότι ο συγκεκριμένος με άλλα δύο πρόσωπα της απέσπασαν το ποσό των 571.145 ευρώ με σκοπό να την βοηθήσουν να εγκριθεί η κατοικία της ως διατηρητέα και να τύχει αποζημίωσης για όσο ποσό χρειαστεί για την ανακαίνιση της.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ουδέποτε υπεβλήθη αίτηση για κήρυξη της κατοικίας της ως διατηρητέας οικοδομής, ωστόσο πείσθηκε η γυναίκα να αναθέσει στον κατηγορούμενο την υλοποίηση οικοδομικών εργασιών ανακαίνισης της κατοικίας της.

Εξάλλου στην αγόρευση του ο συνήγορος υπεράσπισης του 56χρονου δικηγόρος Ανδρέας Καραμανής ανέφερε στην αγόρευση του για μετριασμό της ποινής ότι ο κατηγορούμενος αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε ως επίσης και τις σοβαρές συνέπειες των παράνομων πράξεων του για τους παραπονούμενους, έχει καθαρό ποινικό μητρώο, παραδέχτηκε και εκφράζει την ειλικρινή μεταμέλεια του.

Ο κ. Καραμανής ανέφερε πως ενώ ανέλαβε τη συγκεκριμένη εργολαβία, ο ίδιος δούλεψε σκληρά, όμως εφόσον του δόθηκε η ευκαιρία μαζί με άλλους ξεγέλασαν την παραπονούμενη και με ψευδείς παραστάσεις τις πήραν πέραν ενός λογικού ποσού για τις εργασίες.

Μεταξύ άλλων, ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως ο 56χρονος δεν είχε απασχολήσει μέχρι τα 45 του χρόνια τη δικαιοσύνη και πως πριν τη διάπραξη τούτων των αδικημάτων ήταν υπόδειγμα πολίτη, φιλήσυχος και καλού χαρακτήρα, νομοταγής, βιοπαλαιστής, οικοδόμος και οικογενειάρχης, πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος βάσει των στοιχείων της υπόθεσης επιρρίπτει ευθύνες μόνο στον εαυτό του.

Είπε δε πως η πιο σοβαρή κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που επισύρει ποινής φυλάκισης μέχρι και 14 χρόνια.

Ζήτησε τη μέγιστη επιείκεια του Δικαστηρίου και εισηγήθηκε ότι ποινή τριών χρόνων άμεσης φυλάκισης θα ήταν ορθή, δίκαια και προς το δημόσιο συμφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X