ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στέρηση άδειας και πρόστιμο σε 33χρονο που πιάστηκε μεθυσμένος

Δείτε την απόφαση

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα σε αλλοδαπό, 33 χρόνων, μόνιμο κάτοικο Λάρνακας, χρηματικό πρόστιμο 900 ευρώ, 8 βαθμούς ποινής και 50 μέρες στέρησης της άδειας οδήγηση, αφού κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Όπως δήλωσε ο Χάρης Χατζηγιασεμή, Υπεύθυνος του Κλάδου Τροχαίας Λάρνακας στις 16 Ιουνίου ο 33χρονος ανακόπηκε από μέλη της Τροχαίας Λάρνακας στα πλαίσια των εκστρατειών που άρχισαν εδώ και καιρό από την Αστυνομία. Σε έλεγχο αλκοόλης που του διενεργήθηκε ο ο 33χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με 77 μιλιγκράμ αλκοόλης στο αίμα του αντί 22 που είναι το όριο, ενώ στις 6 Ιουλίου εντοπίστηκε να οδηγεί με 75 μιλιγκράμ αλκοόλης αντί 22.

Πρόσθεσε ότι «οι δύο περιπτώσεις προωθήθηκαν άμεσα στο Δικαστήριο από την Αστυνομία και σήμερα του επιβλήθηκε η ποινή. Συγκεκριμένα στον 33χρονο επιβλήθηκε σε κάθε μία ποινή ξεχωριστά πρόστιμο ύψους 450 ευρώ, 4 βαθμοί ποινής και 25 μέρες στέρηση της άδειας οδήγησης, δηλαδή χρηματικό πρόστιμο 900 ευρώ, 8 βαθμοί ποινής και 50 μέρες στέρησης της άδειας οδήγησης».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «φαίνεται ότι οι εκστρατείες της Δύναμης άρχισαν να φέρνουν αποτελέσματα, αφού οι καταγγελίες προωθούνται άμεσα στο Δικαστήριο και οι ποινές που επιβάλλονται είναι άμεσες. Ακόμα φαίνεται ότι τα Δικαστήρια έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές κάτι που η Αστυνομία επεδίωκε εδώ και αρκετό καιρό».

Ανέφερε ακόμα ότι «θεωρούμε πως η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου είναι μια αρχή προκειμένου όλοι μαζί να κτυπήσουμε το πρόβλημα που υπάρχει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X