ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Στέκι» ναρκομανών το πάρκο που βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος, λένε οι περίοικοι

Ποια τα σχέδια του Δήμου

Την επικινδυνότητα του πάρκου "Μιχαλάκη Σοφοκλέους" στην περιοχή του Αγίου Μάμα στην Λακατάμια, έφερε στην επιφάνεια το χθεσινό περιστατικό με τον εντοπισμό πτώματος στον υπόγειο και στεγασμένο χώρο του πάρκου και το οποίο ανήκει στον 20χρονο Ρουμάνο, Eugen – Leonard Misea.

Οι δημότες γνώριζαν εδώ και χρόνια την κακοφημία του πάρκου, το οποίο γινόταν συχνά ιδιαίτερα τα βράδια «στέκι» ναρκομανών και εγκληματικών στοιχείων.

Ωστόσο το εν λόγω πάρκο δεν αστυνομευόταν επαρκώς, αναφέρουν οι δημότες, με την Αστυνομία να απαντά πως τόσο ο συγκεκριμένος χώρος όπως και παρόμοιοι, αστυνομεύονται συχνά.

Με αφορμή τον εντοπισμό του πτώματος στο εν λόγω πάρκο επικοινωνήσαμε με την Δήμαρχο της Λακατάμειας, Φωτούλλα Χατζήπαπα, η οποία μας ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει σχεδιασμοί για αναβάθμιση και ανακατασκευή του πάρκου, ως ένα μέσο εξάλειψης της παραβατικότητας που λαμβάνει χώρα εκεί, ενώ σήμερα κιόλας αναμένεται να ψηφισθεί σχετικό κονδύλι από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Όπως μας αναφέρθηκε, εκεί στεγαζόταν εργοστάσιο μπαταριών "DEXEL" το οποίο και έκλεισε τη δεκαετία του ΄90.

Ο Δήμος Λακατάμιας έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από το Τμήμα Περιβάλλοντος για την κατεδάφιση των κολόνων που απέμειναν από την διάλυση του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Δήμαρχος στο 24news, με ένα προϋπολογισμό των 200,000 ευρώ, το εγκαταλελειμμένοο πάρκο θα ανακατασκευαστεί, ενώ το πρώτο βήμα με βάση τον σχεδιασμό είναι να μπαζωθεί ο υπόγειος χώρος του πάρκου, εκεί όπου και εντοπίστηκε νεκρός ο 20χρονος.

Όπως μας λέχθηκε, ζητήθηκε οικονομική ενίσχυση από τον ΚΟΑ, ούτως ώστε το πάρκο να προσφέρει αθλητικές εγκαταστάσεις στους δημότες και δη στα παιδιά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X