ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα χέρια της μητέρας της σε λίγες ώρες η Μαριέ-Θα επιστρέψουν μαζί στην Κύπρο

Το χρονικό της απαγωγής

Αίσιο τέλος στην υπόθεση απαγωγής της τετράχρονης Μαριέ-Ελένης, η οποία απήχθη τον περασμένο Απρίλιο έξω από το νηπιαγωγείο όπου φοιτούσε.

Ο πατέρας της Μαριέ-Ελένης, έξι μήνες μετά την απαγωγή της μικρής, παραδόθηκε στην νορβηγική αστυνομία και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας της τετράχρονης, κ. Λάρη Βραχίμη, μιλώντας στο ΡΙΚ, η ίδια έφτασε στη Νορβηγία και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να σφίξει στην αγκαλιά της την 4χρονη Μαριέ-Ελένη.

Όπως είπε αναμένεται η μητέρα και το παιδί να επιστρέψουν σήμερα στην Κύπρο.

Ο καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε τον πατέρα στο να παραδοθεί ήταν η παγοποίηση των λογαριασμών του, ενώ όπως είπε ο πατέρας φέρεται να ήταν στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα (Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία).

Όπως αναφέρει η νορβηγική εφημερίδα VG, ο 48χρονος πατέρας μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις υπέγραψε συμφωνητικό για να δώσει κατάθεση στις αρχές της Νορβηγίας, ενώ θα κατηγορηθεί για κακοποίηση παιδιού σε σχέση με την απαγωγή της δικής του κόρη.

Το ιστορικό της απαγωγής

Λίγο πριν τις οκτώ το πρωί της 27ης Απριλίου, η μητέρα μετέβη στο σχολείο στη Δασούπολη για να πάρει το παιδί της όταν την πλησίασαν δύο άντρες με κουκούλες. Αφού κτύπησαν τη μητέρα έβαλαν στο αυτοκίνητο τους το παιδί, μάρκας Range Rover χρώματος μαύρου, το οποίο δεν έφερε πινακίδες εγγραφής και ακολούθως έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή από την διεύθυνση του σχολείου, και αμέσως άρχισαν οι εντατικές έρευνες κυρίως στα οδοφράγματα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ενδεχομένως οι δράστες να επιχειρούσαν να διαφύγουν από τα κατεχόμενα.
Από την πρώτη στιγμή, οι υποψίες της Αστυνομίας στράφηκαν προς συγκεκριμένα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο πατέρας της τετράχρονης.

Από το 2016

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν είχε γίνει απόπειρα απαγωγής της Μαριέ-Ελένης τον Φεβρουάριο του 2016, ωστόσο μετά από μήνυμα της Ιντερπολ απετράπη και η αστυνομία προχώρησε στην απέλαση τριών Νορβηγών οι οποίοι φαίνεται να είχαν φτάσει στην Κύπρο με συγκεκριμένες εντολές και σχέδιο απαγωγής του κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απόπειρα απαγωγής, τον τελευταίο χρόνο η μικρή Μαριέ-Ελένη μετέβαινε στο σχολείο καθημερινά με τη συνοδεία της μητέρας της αλλά και ειδικής ομάδας ασφαλείας. Την ημέρα την οποία απήχθη, ήταν η μοναδική μέρα που μετέβη στο σχολείο χωρίς την ειδική ασφάλεια, κάτι που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι δράστες. Φαίνεται ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τη μικρή μέρες πριν την απαγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση