ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα χέρια της Αστυνομίας ο Αριστοδήμου

Καταζητείτο για σωρεία αδικημάτων

Συνελήφθη χθες βράδυ στη Λευκωσία, άνδρας ηλικίας 37 χρόνων ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας ενηλίκου προσώπου με σκοπό την εκμετάλλευση για τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, τέλεσης εικονικού γάμου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος.

Τα αδικήματα είχαν διαπραχθεί κατά τα έτη 2018 και 2019 στην Κυπριακή Δημοκρατία.


Καταζητείται ο Αριστοδήμου (Pic)


Τον 37χρονο ενέπλεξε στην υπόθεση 19χρονη από χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά τις έρευνες της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εξακρίβωση γνησιότητας γάμου που τελέστηκε στις 15/6/2018 σε Δήμο της επαρχίας Λάρνακας.

Ο γάμος έγινε μεταξύ της 19χρονης και ενός 21χρονου αλλοδαπού ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια προσωπικής συνέντευξης της 19χρονης, η κοπέλα δεν ήταν σε θέση να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στην Αστυνομία και ανέφερε πως ο γάμος της με τον 21χρονο ήταν εικονικός.

Η 19χρονη είπε πως πέρσι τον Μάιο επικοινώνησε μαζί της Ελληνοκύπριος από τη Λευκωσία, τον οποίο γνώριζε για 3-4 χρόνια και ξέροντας την άθλια οικονομική της κατάσταση, της ανέφερε πως θα της έδινε 1300 – 1500 ευρώ εάν προχωρούσε σε εικονικό γάμο με αλλοδαπό και τέσσερις μήνες μετά το γάμο της θα μπορούσε να πάρει διαζύγιο από τον συζυγό της ενώ για το χρονικό διάστημα που θα παρέμεναν παντρεμένοι, θα λάμβανε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ το μήνα.

Με βάση συνέντευξη που έδωσε η 19χρονη στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, διαπιστώθηκε πως είναι πιθανό θύμα εμπορίας με σκοπό την εκμετάλλευση της για την διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Ο 37χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X