ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα «σχοινιά» ο Τζιωνής – Έτσι διαλύθηκε η υπεράσπιση του

Καταιγισμός ερωτήσεων από την Κατηγορούσα αρχή προς τον κατηγορούμενο

Δημήτρης Λουκά

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της υπόθεσης του διπλού φονικού στο Στρόβολο με την αντεξέταση του νούμερου ένα κατηγορούμενου. Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, με μια βροχή ερωτήσεων, κατάφερε να κάνει τον Λοΐζο Τζιωνή να διαψεύσει τα σενάρια για την πίεση που δεχόταν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο Τζιωνής ενώπιον του Κακουργιοδικείου, διάβασε την γραπτή κατάθεση του σχετικά με τα όσα έγιναν στις 27 Απριλίου, μέρα που έδωσε γραπτή και προφορική κατάθεση, υποδεικνύοντας στους ανακριτές τα τεκμήρια. Επίσης, είχε αναφερθεί και στην αναγνωριστική παράταξη. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, εκείνη την μέρα πιέστηκε από τους ανακριτές και ό,τι υπέγραφε, το υπέγραφε υπό καθεστώς πίεσης.

«Δεν πιέστηκα από τους ανακριτές»

Την ανατροπή έκανε στη σημερινή διαδικασία ο νούμερο ένα ύποπτος αφού παραδέχθηκε ότι οι ανακριτές δεν τον πίεσαν. Μάλιστα είπε ότι «πίεσα τον εαυτό μου για τα ψέματα που έλεγα για τον Λευτέρη». Σε όλη τη διάρκεια της αντεξέτασης, ο υπό αριθμό ένα κατηγορούμενος φαινόταν αγχωμένος.

Διαβάστε επίσης  Κίτρινα Γιλέκα Κύπρου: «Πολεμούμε από την Αριστερά, μέχρι την Δεξιά»

Η Πωλίνα Ευθυβούλου «στρίμωξε» τον Τζιωνή με την πιεστική αντεξέταση, με τον Τζιωνή να απαντά στις πλείστες ερωτήσεις της, με ένα σκέτο «μάλιστα». Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, του υπέβαλε ότι οι ερωτήσεις που του έκαναν οι ανακριτές ήταν στο πλαίσιο της ανάκρισης αφού εξέταζαν μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, με τον Τζιωνή να απαντά «ναι, το αντιλαμβάνομαι». Ο Τζιωνής σε ερώτηση της Κατηγορούσας Αρχής αν έφαγε πριν από την αναχώρησή του από τον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου, απάντησε ότι δεν θυμάται αλλά ότι ήπιε μόνο καφέ.

Το πιστόλι στο γραφείο

Όταν τέθηκε το θέμα του πιστολιού που ήταν στο γραφείο της ανάκρισης, η κ. Ευθυβούλου επέμενε ο Τζιωνής να περιγράψει την σκηνή αυτή. Ο κατηγορούμενος είπε ότι κάποια στιγμή ανοιγόκλεινε η πόρτα του γραφείου και αυτός την είδε. Ο υπαστυνόμος, Γιώργος Θεμιστοκλέους, σύμφωνα με τον Τζιωνή, είπε «τι κοιτάς την πόρτα, έτο πιστόλι τζειαμαί». Η αντίφαση από τον Τζιωνή ήρθε όταν σε ερώτηση της κυρίας Ευθυβούλου προς τον κατηγορούμενο, σχετικά με το πότε έγινε το περιστατικό με το χτύπημα του χεριού του Θεμιστοκλέους, αυτός απάντησε «πριν... όχι, είναι μετά». Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενη δικάσιμο, ο υπαστυνόμος ανέφερε ότι δεν είναι χρεωμένος με υπηρεσιακό όπλο. 

Μεταξύ άλλων ο Τζιωνής ανέφερε ότι ο Θεμιστοκλέους ήταν ο πιο «κακός» μαζί του. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ο κύριος Θεμιστοκλέους, ήταν εχθρικός απέναντί του και του έκανε «ψυχολογικό πόλεμο» ενώ ο λοχίας, Σάββας Σιαμούτης ήταν «καλός».

Με την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος του Τζιωνή, Αντρέας Αναστασίου, αναγκάστηκε να αποσύρει τη θέση ότι ο πελάτης του πιέστηκε από τους ανακριτές, αφού παραδέχθηκε κατά την αντεξέταση, ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ο κύριος Αναστασίου ζήτησε χρόνο προκειμένου να μελετήσει κάποια νομικά θέματα και απέσυρε την κλήση για κατάθεση από εμπειρογνώμονα στο στάδιο της δίκης εντός δίκης. Από πλευράς της, η Κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε ένσταση στο αίτημα. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. Το 24NEWS ήταν παρόν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου και σας μετέφερε όλες τις εξελίξεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X