ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου: Κατάντησε η «χαρά» του ληστή

Είναι η τρίτη φορά που «κτυπούν» το συγκεκριμένο κατάστημα

Ερωτήματα προκύπτουν για τα μέτρα ασφαλείας μετά και το τρίτο κατά σειρά «κτύπημα» στο κατάστημα της ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου. Ο τρόπος που έδρασαν οι ληστές και τις τρεις φορές έχει αρκετές ομοιότητες αφού τις δύο φορές έφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε κοντά στην σκηνή λίγο μετά.

Να σημειωθεί ότι τις δύο προηγούμενες φορές οι δράστες μπήκαν από την κεντρική είσοδο του καταστήματος την οποία έσπασαν με βαριοπούλα. Αυτή την φορά και αφού τοποθετήθηκε πόρτα ασφαλείας οι ληστές κατάφεραν να μπουν από την πλαϊνή είσοδο.

Η πρώτη ληστεία έγινε στις 16/08/2017 με την αστυνομία τότε να αναφέρει, Υπόθεση ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε σήμερα (16/8) το πρωί στην Λεμεσό, διερευνά η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, γύρω στις 10.30 π.μ., δύο άγνωστα πρόσωπα, εισήλθαν οπλισμένα σε υποκατάστημα Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας στην επαρχία Λεμεσού και έκλεψαν από το ταμείο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με μοτοσικλέτα.

Λίγο αργότερα, σε σημείο πλησίον της πιο πάνω Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας, εντοπίστηκε μοτοσικλέτα να καίγεται. Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί στις 21/07/2017 από την Λεμεσό, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο η μοτοσικλέτα να χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη της πιο πάνω ληστείας.

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις στη σκηνή της ληστείας και στη σκηνή εμπρησμού της μοτοσικλέτας και παρέλαβαν τεκμήρια για διενέργεια επιστημονικών εξετάσεων.

Το δεύτερο κτύπημα ήταν στις 08/09/2017, σύμφωνα με την τότε ενημέρωση γύρω στις 10π.μ. της συγκεκριμένης μέρας (08,09), δύο άγνωστα πρόσωπα εισήλθαν σε παράρτημα Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας που βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού και υπό την απειλή κοντόκαννων κυνηγετικών όπλων έκλεψαν χρηματικό ποσό.

Ακολούθως, οι δράστες αναχώρησαν από τη σκηνή με αυτοκίνητο το οποίο, λίγα λεπτά αργότερα, εντοπίστηκε να καίγεται σε γεφύρι στη Λεμεσό. Το εν λόγω αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο στις 7 Σεπτεμβρίου, 2017, σε Αστυνομικό Σταθμό της Λεμεσού.

Η περιγραφή των δραστών 
Οι δράστες περιγράφονται ως ύψους 1.70μ. – 1.75μ. λεπτής σωματικής διάπλασης εκ των οποίων ο ένας έφερε στο κεφάλι του σκούρου χρώματος τζόκεϊ και είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με μαύρη κουκούλα, φορούσε μπλε τζιν παντελόνι και μαύρο μακρυμάνικο αθλητικό φούτερ, ενώ ο δεύτερος έφερε επίσης σκούρου χρώματος τζόκεϊ στο κεφάλι και είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα μαύρου χρώματος, ενώ φορούσε σκούρου χρώματος μακρυμάνικο αθλητικό φούτερ, σκούρου χρώματος παντελόνι και αθλητικά μαύρα παπούτσια.

Σήμερα (06/03) δύο άτομα, έσπασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα και, υπό την απειλή όπλου, διέπραξαν την ληστεία. Στην συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και διέφυγαν, ωστόσο την εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση. Από το ίδιο σημείο, πήραν αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ο ένας εκ των ληστών, που έφερε το όπλο, το όπλισε και φώναξε σε όλους να πέσουν κάτω. Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικές δυνάμεις, που διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση