ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκάρει η υπόθεση κτηνοβασίας στην Λάρνακα (vid)

Βίαζε τα πρόβατα γιατί «είχε έλλειψη έρωτα»

Άφωνη παρακολουθεί η κυπριακή κοινή γνώμη την υπόθεση κτηνοβασίας με θύτη 61χρονο στην επαρχία Λάρνακας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο.

Είναι από τα περιστατικά που δύσκολα ο ανθρώπινος νους μπορεί να τα κατανοήσει. Τα στοιχεία διαδέχονται το ένα το άλλο και κάθε φορά είναι πιο συγκλονιστικά.

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» για να μπορέσουν να εξηγήσουν όσο είναι δυνατόν το εν λόγω περιστατικό ήταν ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κυριάκος Κυριάκου, καθώς επίσης και ο Θάνος Ασκητής, νευρολόγος-ψυχίατρος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

Ο κ. Κυριάκου για την συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ο οποίος «είχε σώας τας φρένας» στην πρώτη του κατάθεση ανάφερε ότι είχε «έλλειψη έρωτα».

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο δρ. Ασκητής ο οποίος από πλευράς του χαρακτήρισε διαδεδομένη τη συμπεριφορά αυτή, της κτηνοβασίας δηλαδή στη χώρα μας αλλά και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τις δεκαετίες του 1930 – 40. Μάλιστα σύμφωνα με τον δρ. Ασκητή το 1930 . «Ήταν μια περίοδος που η σεξουαλικότητα δεν είχε καμιά σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα».

Συνεχίζοντας είπε πως: «Αποτελεί ψυχιατρικό πρόβλημα. Ανήκει στις κατηγορίες σεξουαλικής διαστροφής. Το άτομο γίνεται ζώο. Χωρίς καμιά λογική, καμιά διαχείριση, το άτομο εκφράζει τη συμπεριφορά αυτή».

Εξηγώντας το γιατί ο άνθρωπος οδηγείται σε αυτή την συμπεριφορά υπογράμμισε «Όταν ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με ζώο στη σημερινή πραγματικότητα, τότε έχει υποβαθμιστεί στην εικόνα του ζώου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X