ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ασύλληπτη τραγωδία: «Έσβησε» 10χρονος μετά από τραυματισμό στο σχολείο

Άρχισαν οι έρευνες

Απεβίωσε στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μαθητής 10 χρόνων, από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος χτύπησε το πρωί στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας, ο μαθητής από κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας, χτύπησε το πρωί στο κεφάλι, ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα στην αυλή του σχολείου όπου φοιτούσε.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

Στις 13:00 περίπου το μεσημέρι το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε ξανά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακάς όπου διασωληνώθηκε.

Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο 10χρονος μαθητής εισήχθηκε αμέσως στο χειρουργείο, ωστόσο απεβίωσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Διορίζει ερευνώντα λειτουργό το Υπ. Παιδείας

Σε διορισμό ερευνώντα λειτουργού προχώρησε το υποργείο Παιδείας για τον τραυματισμό του 10χρόνου μαθητή σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λάρνακας. Μιλώντας στην «Κ» ο διευθυντής δημοτικής εκπαίδευσης Χρίστος Χ”Αθανασίου σημείωσε ότι έχουν ήδη πάρει την πρώτη έκθεση γεγονότων από την διευθύντρια του σχολείου, ενώ παράλληλα μετά και από ενημέρωση που έγινε στον υπουργό Παιδείας αποφασίστηκε όπως διοριστεί ερευνώντας λειτουργός ο οποίος για τα γεγονότα από τη στιγμή που τραυματίστηκε το παιδί μέχρι και την παραλαβή από την μητέρα του και τη μεταφορά του στο ΓΝ Λάρνακας.

Όπως σημείωσε σύμφωνα με την έκθεση που υπάρχει από τη διευθύντρια του σχολείου, γύρω στις 10:20 το πρωί σήμερα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του μαθήματος της φυσικής αγωγής και ενώ τα παιδιά έπαιζαν καλαθόσφαιρα υπό την επίβλεψη δασκάλου, δύο παιδιά μπερδεύτηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο 10χρονος να κτυπήσει με το κεφάλι στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Σημειώνεται από τον διευθυντή δημοτικής εκπαίδευσης ότι δάσκαλοι του σχολείου προσέτρεξαν για να του παραχωρήσουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να προσέλθει η μητέρα του στο σχολείο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Καταληκτικά ανέφερε ότι τόσο ο υπουργός Παιδείας όσο και ο ίδιος έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο για να συλλυπηθούν τους οικείους του 10χρονου μαθητή.

Παράλληλα σύμφωνα με συναφή ανακοίνωση του Υπ. Υγείας, ορίζεται λειτουργός για να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, πριν επιστρέψει εκεί και πάλι μερικές ώρες αργότερα παλεύοντας για τη ζωή του.

Έρευνα και από υπ. Υγείας

Παράλληλα με τις έρευνες από το υπουργείο Παιδείας, διεξαγωγή έρευνας ζήτησε και ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, με την άφιξή του στο Τελ Αβίβ, όπου επισκέπτεται ιδιωτικά τον αστυνομικό που νοσηλεύεται σε ιατρικό κέντρο της χώρας.

 

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ο κύριος Ιωάννου έντονα θορυβημένος από το περιστατικό με 10χρονο μαθητή, ανέθεσε τη διεξαγωγή έρευνας στην ίδια τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, με εντολή τη διασφάλιση της πλήρους διερεύνησης και εξακρίβωσης του τι ακριβώς συνέβη και ανάθεσης ευθυνών εκεί και όπου προκύπτουν από όποια θέση κι αν υπηρετούν, ανεξαρτήτου βαθμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X