ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοβαρή καταγγελία: Τους διαβεβαίωναν πως τα παιδιά τους θα ήταν υγιή, αλλά...

Ζήτησαν εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν είναι δικά τους τα παιδιά

Σε μια σοβαρή καταγγελία και με νομικά μέτρα κατά του Μακαρείου Νοσοκομείου στην Λευκωσία και κατά του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής, προχωρεί ζεύγος 23χρονων, οι οποίοι έφεραν στον κόσμο δίδυμα, πριν από περίπου έναν μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σόφης Ορφανίδου στην εφημερίδα «Πολίτης», το νεαρό ζευγάρι ισχυρίζεται ότι οι γιατροί, καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης, τους διαβεβαίωναν πως τα έμβρυα βρίσκονταν σε έναν αμνιακό σάκο, πως ήταν του ιδίου φύλου καθώς και πως θα ήταν απόλυτα υγιή. Αντ’ αυτού, τα παιδιά βρίσκονταν σε διαφορετικούς αμνιακούς σάκους, είναι διαφορετικού φύλου, ενώ το αγόρι έχει γεννηθεί με σύνδρομο Down, παρά τα αποτελέσματα όλων των προγεννητικών ελέγχων.

Οι γονείς ισχυρίζονται, επίσης, ότι, όταν ζήτησαν να γίνει εξέταση DNA, προκειμένου να διαφανεί το κατά πόσον τα παιδιά που τους παραδόθηκαν είναι τα δικά τους, το Μακάρειο Νοσοκομείο αρνήθηκε και ειδοποίησε τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για να τα αναλάβουν, αφού οι γονείς τους αρνούνταν να τα παραλάβουν. Επίσης, καταγγέλλουν ότι αντιμετώπισαν άρνηση και στην παράδοση του ιατρικού φακέλου.

Για τον λόγο αυτό, οι γονείς προτίθενται να κινηθούν νομικά κατά του Μακαρείου Νοσοκομείου και του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, μέσω του δικηγορικού γραφείου «Σωτήρης Αργυρού ΔΕΠΕ», το οποίο απέστειλε επιστολή, με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X