ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση Ρότβαϊλερ: «Την άρπαξαν από το κεφάλι»

Νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση οι δύο γυναίκες - Θα υποβληθούν σε ιατροδικαστική εξέταση

Σε ιατροδικαστική εξέταση από τον ιατροδικαστή Πανίκο Σταυριανό αναμένεται να υποβληθούν οι δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν χθες από δύο σκύλους που διέλαθαν της προσοχής του ιδιοκτήτη τους στην περιοχή του Φάρου πλησίον του αρχαιολογικού χώρου.

Ο κ. Σταυριανός κλήθηκε από την οικογένεια των δύο γυναικών ηλικίας 79 και 45 ετών, μητέρα και κόρη στη συγγένεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας των δύο γυναικών Θανάσης Αθανασίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως κλήθηκε από μέρους τους στις 15:00 το απόγευμα ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός για να εξετάσει τα θύματα ενώ παράλληλα λόγω και της σοβαρότητας της κατάστασης θα αποστείλει επιστολή στον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά όπως εξεταστεί η υπόθεση από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και όχι από το Τμήμα Μικροπαραβάσεων.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο αστυνομικός διευθυντής Νίκος Πενταράς ανέφερε πως έχει παραλάβει επιστολή από τον δικηγόρο των θυμάτων – παραπονουμένων.

Ο κ. Πενταράς είπε πως από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας, η Αστυνομία Πάφου ανταποκρίθηκε άμεσα ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την εμπλοκή των δημοτικών και κοινοτικών αρχών αλλά και των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Ήδη συνέχισε, συνελήφθη ο 40χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων ενώ παράλληλα ο φάκελος της υπόθεσης έχει συμπληρωθεί τάχιστα και καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου, για τον 40χρονο καταχωρήθηκαν τέσσερις κατηγορίες για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, κατοχή σκύλου χωρίς άδεια. Επίσης για μη φύλαξη του σκύλου του με αποτέλεσμα αυτός να περιφέρεται ελεύθερος και μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τον ιδιοκτήτη ώστε να τον εμποδίσει τον σκύλο από το δραπετεύσει ή να διαφύγει.

Ο 40χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος για να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης την 9η Μαίου του 2018.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, με πολλαπλά τραύματα στο χέρι και στην ράχη από δαγκώματα σκύλων ράτσας Rottweiler διακομίσθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δύο γυναίκες ηλικίας, 79 και 45, χθες περίπου στις 19:30 το βράδυ. Οι δύο γυναίκες μετά την επίθεση που δέχτηκαν ενώ έκαναν το περίπατο τους στην περιοχή του Φάρου πλησίον του αρχαιολογικού χώρου μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του ΓΝ Πάφου με ιδιωτικό όχημα, όπου σύμφωνα με την επί καθήκοντι ιατρό η μία έφερε τραύμα από δάγκωμα του σκύλου στο χέρι, στο σβέρκο, εκδορές στο χέρι και κάκωση κεφαλής από την πτώση της στο έδαφος και η δεύτερη, η 45χρονη, φέρει τρία θλαστικά τραύματα στον αριστερό αντιβραχίωνα και ένα μεγάλο θλαστικό τραύμα έξι εκατοστών και εκδορές στη ράχη.

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο χειρουργικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου όπου κρατήθηκαν για περαιτέρω περίθαλψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X