ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκληρές εικόνες: Κομματιασμένοι λαγοί και πέρδικες σε περιοχές της Κύπρου

Απελπισμένοι οι κυνηγοί

Επιστολή προς τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας, Παντελή Χατζηγέρου, σχετικά με την δράση των επιβλαβών για το θήραμα ζώων, όπως οι αλεπούδες και τα κορακοειδή, απέστειλε το Κόμμα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, με αφορμή διάφορα περιστατικά με σκοτωμένους και μισοφαγωμένους λαγούς, αλλά και πέρδικες, που εντοπίζονται κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τα περιστατικά αυτά έχουν παρατηρηθεί τόσο σε βιότοπους, όσο και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο δεν είχε γίνει ποτέ κάποια επιστημονική έρευνα σχετικά με το πρόβλημα αυτό.

Με την παρακάτω επιστολή, το Κόμμα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, απευθύνει έκκληση προς την Υπηρεσία Θήρας όπως ασχοληθεί με την επιστημονική έρευνα, όσον αφορά το θήραμα, αλλά και τα επιβλαβή, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα των επιβλαβών, παραθέτοντας και μερικές φωτογραφίες από μισοφαγωμένους λαγούς και πέρδικες.

Αυτούσια η επιστολή

«Προς: Παντελή Χατζηγέρου
Προϊστάμενο Υπηρεσίας Θήρας
Λευκωσία
Θέμα: Καταμέτρηση και Πρώτη επιστημονική έρευνα για θηράματα και επιβλαβή

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι, κυνηγοί και μη, φίλοι και υποστηρικτές του Κινήματος μας, έχουν προβεί σε σωρεία καταγγελιών και παραπόνων αναφορικά με νεκρούς, μισοφαγωμένους λαγούς και περδίκια από αλεπούδες σε βιότοπους αλλά και κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες από ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έγινε ποτέ καμία επιστημονική έρευνα στην Κύπρο, ούτε όσον αφορά το θήραμα αλλά ούτε και τα επιβλαβή (αλεπού, κορακοειδή).

Όσες καταμετρήσεις έλαβαν χώρα μέχρι σήμερα έγιναν από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Θήρας, που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις ή τεχνογνωσία.

Ως Κόμμα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, προτρέπουμε την Υπηρεσία σας ως τη πλέον αρμόδια υπηρεσία στη χώρα μας και ως η υπηρεσία που διαθέτει εξειδικευμένα άτομα στην Επιστημονική Επιτροπή, να προβεί σε καταμέτρηση και ανάλογη επιστημονική έρευνα για να διαπιστωθούν επίσημα οι αριθμοί τόσο των θηραμάτων όσο και των επιβλαβών.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε από ποιους θα διεξαχθεί η έρευνα εάν και εφόσον αυτό τελικά αποφασιστεί, σε ποια δείγματα περιοχών και εποχών και με ποια τεχνολογία.

Θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση της Υπηρεσίας σας, και δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε στη πολύτιμη αυτή έρευνα με οποιονδήποτε τρόπο εντός των δυνατοτήτων μας. Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε και τους κατάλληλους ανθρώπους, τόσο από πλευράς ακαδημαϊκών προσόντων όσο και εμπειρικών γνώσεων.

Εν αναμονή της απάντησης σας,

Κόμμα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Κοινοποίηση: Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X