ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 11 ύποπτοι

Έξι ώρες διήρκησε η ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού

Ενώπιον το Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκαν σήμερα οι 11 συλληφθέντες αναφορικά με το με το σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ που αφορά ατασθαλίες στα ερευνητικά προγράμματα, που αφορούν προγράμματα της ρύπανσης της θάλασσας, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και τον τουρισμό.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης για όλους τους συλληφθέντες.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 11 το πρωί τις Παρασκευής και ολοκληρώθηκε γύρω στις 17:30 το απόγευμα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η πρώην λειτουργός του ΤΕΠΑΚ, εννέα συγγενικά της πρόσωπα, και ένας καθηγητής του ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, αναφορικά με τα ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχουν εκδοθεί τιμολόγια και έχουν εισπραχθεί χρήματα, «κάποια από αυτά τα προγράμματα δεν έχουν υλοποιηθεί, κάποια από τα προγράμματα έχουν υλοποιηθεί μερικώς και κάποια έχουν ολοκληρωθεί, όμως με προσπάθειες καθηγητών του Πανεπιστημίου», σύμφωνα με τον υπέυθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη.

Πρόκειται για προγράμματα ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν την περίοδο 2008-2015. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από έξι μήνες και κατά το διάστημα αυτό κλήθηκαν για κατάθεση πανεπιστημιακό και άλλο προσωπικό του ΤΕΠΑΚ.

Εναντίον των συλληφθέντων, διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, δωροληψία, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα κατά παράβαση του περί ρύθμισης νόμου των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων, και παρέμβαση σε αστυνομική έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X