ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ! Αυξήθηκαν οι κατηγορίες... αναβλήθηκε η δίκη

Πάνε στις 5 Φεβρουαρίου στο κακουργιοδικείο

Αναβολή στην υπόθεση ατασθαλιών στα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση ατασθαλιών στα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, στην οποίαν κατηγορούμενοι είναι επτά φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία.

Το Κακουργιοδικείο, ενώπιον του οποίου θα άρχιζε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης, ανέβαλε τη διαδικασία για τις 5 Φεβρουαρίου του 2018, καθώς δόθηκε από την κατηγορούσα αρχή το τροποποιημένο κατηγορητήριο και ως εκ τούτου θα δοθεί χρόνος να μελετηθεί από τους δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Οι κατηγορίες αυξήθηκαν από τις 436 σε 468 σε σχέση με αδικήματα διαπράχθηκαν σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, της περιόδου 2008- 2015, με την 57χρονη πρώην υπεύθυνη Λειτουργό Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, να θεωρείται ως η "εγκέφαλος" πίσω από την όλη υπόθεση.

Το νέο κατηγορητήριο επιδόθηκε στους δικηγόρους των κατηγορούμενων, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται πως κατηγορούμενοι είναι η πρώην υπεύθυνη Λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, ο γιος και η νύφη της, ένας καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, ο ιδιοκτήτης εταιρείας και δυο Ανώτεροι Διοικητικοί Λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση