ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σημαντική αύξηση στις υποθέσεις με θύματα παιδιά αναφέρει η Αστυνομία

Όλα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Αγγελίδης

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια, τα κρούσματα και οι υποθέσεις που καταγγέλλονται στην Αστυνομία και αφορούν αδικήματα με θύματα παιδιά, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης. Γι αυτό και η αστυνομία «στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα που αφορούν την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών και τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η οικογένεια, ώστε αυτά να πάρουν τα ορθά μηνύματα και να αναπτύξουν τις ανάλογες αντιστάσεις».

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια εκδήλωσης – ενημέρωσης με τίτλο «Να με προσέχεις», που διοργάνωσε το απόγευμα η Αστυνομία Κύπρου στη Λεμεσό, ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε ωστόσο ότι «η αύξηση αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα αύξηση των περιστατικών που συμβαίνουν στην Κύπρο. Σημαίνει περισσότερο πως η κουλτούρα της κοινωνίας μας αλλάζει και οι πολίτες καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά». Σημαίνει ακόμα, συνέχισε, ότι οι πολίτες «εμπιστεύονται σήμερα ακόμη περισσότερο την Αστυνομία Κύπρου τόσο για την ενδελεχή και διακριτική διερεύνηση των καταγγελιών τους, όσο και την παραπομπή των δραστών στη δικαιοσύνη».

Μεγάλη συμβολή για αυτή την αλλαγή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, έχει η λειτουργία ειδικής ανακριτικής ομάδας για διερεύνηση υποθέσεων κακοποίησης ανηλίκων, η οποία έχει επιδείξει σημαντικό έργο. Η αστυνομία, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελίδης, «με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία, είναι πλήρως ευαισθητοποιημένη τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και στον τομέα της καταστολής των όποιων φαινομένων, απειλούν τα παιδιά».

Όπως ανέφερε, διάφορα τμήματα της αστυνομίας όπως το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ΥΚΑΝ και η Τροχαία, αναπτύσσουν διάφορες δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ανηλίκων και της κοινωνίας ευρύτερα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο στο «My Mall» στη Λεμεσό. Κατά την εκδήλωση διανεμήθηκε ενημερωτικό/ διαφωτιστικό υλικό, ενώ μέλη της Αστυνομίας παρείχαν συμβουλές και πληροφορίες για διάφορα θέματα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ζωγραφική, μπαλονοκατασκευές και ζωγραφική προσώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X