ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισχυρή σεισμική δόνηση αισθητή στην Κύπρο (Χάρτης, Εικόνα)

Ταρακουνήθηκε και η πρωτεύουσα, στους δρόμους εργαζόμενοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,5 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, στις 09:21 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους M=5,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 170 χιλιόμετρα βορειοδυτικά Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο.

Το φαινόμενο, καταλήγει η ανακοίνωση, παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης http://www.moa.gov.cy/gsd και http://81.4.135.34:8080 και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

Προκλήθηκε ανησυχία

Η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή, που προκάλεσε ανησυχία στο κοινό. 

Την ίδια ανησυχία βίωσαν και οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο στην Έγκωμη στην Λευκωσία, που βγήκαν για μερικά λεπτά στον δρόμο, απέναντι από το κτίριό τους:

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X