ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

110 κάμερες τροχαίας στους δρόμους της Κύπρου το 2019

Τα όσα είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη της εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας ο Αρχηγός της Αστυνομίας έκανε αναφορά στα θανατηφόρα τροχαία λέγοντας ότι, «για φέτος, επισυνέβησαν ήδη 37 θανατηφόρα δυστυχήματα στην Κύπρο με 42 νεκρούς, παρεκκλίνοντας μεν από τον τιθέμενο στόχο, εντατικοποιώντας δε ακόμη περισσότερο τις προληπτικές και κατασταλτικές μας προσπάθειες στα θέματα οδικής ασφάλειας»

Σχετικά με τις κάμερες στους δρόμους τόνισε ότι, «Σημαίνων ρόλο θα διαδραματίσουν οι 90 σταθερές και 20 κινητές συσκευές Φωτοεπισήμανσης, οι οποίες εύχομαι ότι θα εγκατασταθούν και θα τεθούν σε λειτουργία κατά το 2019.

Δέον να σημειωθεί ότι οι πρώτες συσκευές Φωτοεπισήμανσης, που εφαρμόστηκαν για 11 μήνες το 2007, σε καθορισμένα σημεία, είχαν επιφέρει, κατά το χρόνο λειτουργίας τους, αισθητή μείωση στις οδικές συγκρούσεις, σε ποσοστό που άγγιζε το 54%. Ένα εργαλείο για το οποίο, σύμφωνα με το College of Policing του Ηνωμένου Βασιλείου, 51 έρευνες κατέδειξαν ότι όπου εγκαταστάθηκε υπήρξαν κατά μέσο όρο, 21% λιγότερες οδικές συγκρούσεις. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, σε έγγραφό του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται, μεταξύ άλλων μέτρων που πρέπει να ληφθούν από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη χρήση του Συστήματος Φωτοεπισήμανσης».

Μεταξύ άλλων ο κύριος Χρυσοστόμου είπε, «στο μεταξύ, εκσυγχρονίζουμε τον εξοπλισμό μας, στο πλαίσιο εφαρμογής της έξυπνης αστυνόμευσης. Έχουμε εφοδιαστεί με 42 αστυνομικά οχήματα, τα οποία διαθέτουν το σύγχρονο σύστημα A.N.P.R. Το σύστημα αυτό, παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης καταγραφής των αριθμών εγγραφής των οχημάτων, με σκοπό τον άμεσο εντοπισμό παραβατών σοβαρών αδικημάτων, μεταξύ αυτών και τροχαίων παραβάσεων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση